napisz co?, gdzie? i kiedy?
chętni powinni się znaleźć :)
Wersja do druku
napisz co?, gdzie? i kiedy?
chętni powinni się znaleźć :)
to ja może dam dużo czasu do namysłu...
proponuje po 26 lipca, albo ewentualnie jutro (tj. 10,07,2009 godz. 17.30 - 18.00)
a jeśli chodzi o miejsce - to może byśmy faktycznie na jakiś plener skoczyli.
gdzie?
propozycje.
Nie wiem czy uda mi się przyjechać ale to może być niezłe miejsce na jakieś spotkanie foto.
http://muzeum.orzelbialy.dmkhosting....-11-lipca-2009
Pozdrawiam Tomek
Raz jeszcze ja.
Wiem, że trochę nie w tym temacie, ale pytanie mam do lokalnych ludzi.
Orientujecie się ktoś może, gdzie w Kielcach (ew. w okolicy) można zamówić pokrowiec - walizkę najlepiej aluminiową "na wymiar" na sprzęt specjalistyczny??
W tym przypadku chodzi mi o optykę, ale w nieco innym wydaniu - mam na myśli teleskop wraz z montażem paralaktycznym i statywem.
Jeśli możecie, to poratujcie informacją.
Chyba nie ma w okolicy. Widziałem takie ofert na alledrogo.
Ale nie mam na myśli eksponatów tylko to, cytat ze strony muzeum:
"Od godziny 14:30 zapraszamy na „pole bitwy” gdzie profesjonalni rekonstruktorzy odtworzą dla widzów dwa epizody z okresu II wojny światowej.
Pierwszy z nich będzie pokazaniem hipotetycznego przebiegu starć jakie mogły mieć miejsce na polsko – niemieckim pograniczu 1 września 1939 roku. Udział w tym epizodzie wezmą oddziały polskie i niemieckie uzbrojone w broń z epoki oraz działa i pojazdy, w części oryginalne, zaś w części zbudowane obecnie na wzór tych jakie uczestniczyły w pierwszym roku wojny.
Drugi epizod, którego początek planujemy na godzinę 16:30, będzie opowiadał o wydarzeniach jakie miały miejsce opodal Końskich, gdzie doszło do zaciętej bitwy pomiędzy Zgrupowaniem Partyzanckim nr 2 Armii Krajowej dowodzonym przez ppor. Waldemara Szwieca „Robota”, a niemiecką żandarmerią pacyfikującą wieś Smarków."
Pozdrawiam.
Witam, ja mogę się spotkać ale po 1 sierpnia, za tydzień wyjeżdżamy nad morze na dwa tygodnie :)
mam pytanie......ma ktoś i mógłby mi wypożyczyć obiektyw 10-20 lub 10-22..... na te dwa tygodnie, niestety duża rodzina potrzebuje dużo gotówki na wyjazd :) i nie mpgę sobie pozwolić na tę chwilę na 2500.... :(
A może sesja wieczorna ze statywami:))
Nie ukrywam , że najlepiej by mi pasowało bo soboty raczej zajęte...;), a na tygodniu długo pracuje:/ Chyba , że jakaś niedziela?:)
to jak Panowie wieczorna sesyjka ze statywami?.........