Z wyciągnietym dyfuzorem pokrywa 16mm, czyli powinna.
(bez 24-105mm)
Wersja do druku
O to dobrze wiedzieć, że można stosować dyfuzor z 580 II :D
Bardzo fajna lampa błyskowa, moja Narzeczona używa jej z Canonem 500D i bardzo sobie chwali :)) za te pieniądze prawdziwa rewelacje. Kupowałem bezpośrednio w firmie MIGOMEX i bardzo chcwale sobie obsługę i sprzęt... Polecam !!!
No obsługa i parametry są dobre jak za tą cenę, ale tak jak już wspominali inni, dzwięk podczas ładowania jest okropny :twisted:
Dźwięk ładowania jest standardowy -szkoda że niektórzy nie słyszeli starych lamp radzieckich - to dopiero była jazda. Trochę tylko silnik od zooma mógłby mniej skrzeczeć. Przy 6,5 klatki/s nie trzyma w ogóle parametrów mocy - przy 3,5 jest ok.
DI622 jest calkiem niezly, jak za te cene. Co jest masakryczne, to na pewno dzwiek zooma, ale jest tak samo okropny jak dzwiek AF Tamronow 28-75, 17-50 f2.8, ktore wiekszosc canonikow posiada jako zamiennik do kita, wiec troche wiecej halasu nie zaszkodzi. aktualnie do kupienia za ok 410 zl, wiec ponad dwukrotnie mniej niz 430ex (ii). Niezlym wyborem moze byc ewentualnie trafienie dobrze utrzymanej 550ex (600-700 PLN), ale to ciagle 2 stowy wiecej, a za to mozna juz kupic np. 2x eneloolpy z ladowarka (ok 70 zl), stofen (30zl,) itd. Mozna smialo kupowac, ma fotocele, wiec kiedys moze zostac po prostu dodatkowa lampa, czemu nie:)
Witam.
nissin 622 ma ciekawą funkcje wyzwalania błysku sterowanego inną lampą.Czyli używam lampy z mojego 450D i stosując odbicie światła mam oświetlony obiekt fotografowany.Lampy używam od grudnia i jestem bardzo zadowolony,co do zooma to fakt nie jest cichy,ale i tak cichszy od żony.Polecam 622 C wszystkim potencjalnym nabywcą.Może ma ktoś jakieś porównanie z lampami canona i mógłby się podzielić...
pozdrawiam
Witam
Przy zakupie Nissina Di622 polecam wykonać choć kilkanaście błysków.
Mój egzemplarz po dosłownie kilkunastu strzałach ujawnił taki ciekawy "ficzer" że 4-5 błysków było ok, doświetlał jak trzeba. Każdy kolejny walił pełna mocą, oczywiście parametry naświetlenia cały czas takie same.
Wymieniłem na inna i już wszystko gra.
Tak więc jak ktoś ma daleko do sklepu to warto na miejscy sprawdzić.
Pozdrawiam, Jarek
ps. mimo trudnego początku, lampa, zwłaszcza za takie pieniądze (430zł) jest godna polecenia.
Kupiłem drania w maju 2009, dałem 530 zł, teraz nie mogłem nawet sprzedać za 350 ;p