Zobacz obrazek z jednego i drugiego na przykład z jednego szkła i przysłony, dajmy na to 2,8 albo 4. Zobacz ten obrazek na swoim kompie albo znajomego, nie tylko w necie...i idź po 5 D:)
Wersja do druku
Zobacz obrazek z jednego i drugiego na przykład z jednego szkła i przysłony, dajmy na to 2,8 albo 4. Zobacz ten obrazek na swoim kompie albo znajomego, nie tylko w necie...i idź po 5 D:)
Osobiście posiadam 50D aczkolwiek mam często do czynienia z 5D i gdybym miał na nowo wybierać to kupiłbym 5D (przede wszystkim ze względu na FF).
Matefusz, o mojej "Piątce" mówisz? ;p
A co do tematu... Fotografuje 5D i nie chcę nic poza FF. ;) Demon szybkości to to nie jest co prawda, ale jak sam piszesz, fotografujesz amatorsko portrety i krajobrazy, więc na pewno wystarczy. Przewaga FF też jest taka, że łatwiej Ci będzie o szerokokątne kadry (krajobrazy!). A w portretach też docenisz plastykę pełnej klatki. :)
5D - zacny aparat. :)
Posłuchaj naszych rad i kupuj5kę :)
walcze z tym tematem od 2 -3 tygodni ,
sprawa nie jest do końca przesądzona
przewaga 5d jest
tyle ze tyle złego też słyszałem np: wylatujące lustro ,brudzący się sensor
Tyle ze widziałem kilka fotografii i...
na kolana mnie powaliło
Cóż można dodać... Do krajobrazu i portretu brałbym 5D bez zastanowienia. Ja niestety też klepię coś szybkiego i zdecydowałem się swojego czasu na 40D... a teraz zbieram na drugie body ;) Oczywiście 5D MkII... Kupuj piątkę i rób zdjęcia.
Zdecydowanie 5D, przesiadłem się 2 miesiące temu i jestem mega zadowolony.Dodam focę dla siebie.
5D i koniec dyskusji! :D
Do Twoich zastosowań w tej cenie nie ma nic lepszego na rynku.
Co parę dni jest taki post, lub coś w tym guście...
Ach te dylematy!
Kupić nowe punto czy używanego mietka...Punto ma serwis i na eksploatacji lepiej się wychodzi, zawsze to nowe. A mietek nie wiadomo czy tłuczony nie był...i żre, a częsci są drogie :-? no ale ta przestrzeń jakiej punto nie daje...
A może ankieta? Ciekawe co ludzie powiedzą...
Sorry za offtopa.
Nikt za ciebie nie zdecyduje i kupisz TY.
Póki nie wiesz czy zależy Ci bardziej na przestrzeni, czy na szybkości, nie kupuj. Wraz z body wiążą się wydatki na obiektywy, bo nie każde z każdym się da... a nawet jak się da, to często to inaczej wygląda.
A obiektywy jakieś masz?