[1000d] Czy to aparat dla mnie?
Witam!
Swoją przygodę z fotografią cyfrową zacząłem 3 lata temu, kupując pierwszy aparat cyfrowy- Sony S40.
Obecnie ten sprzęt (wciąż w miarę sprawny) przestał mi wystarczać.
W ręce wpadła mi ulotka z pewnej sieci RTV, gdzie zauważyłem Canona 1000d. Cena 1499 PLN dość mocno mnie zaintrygowała, zacząłem szukać informacji na necie o tym aparacie. Przekopałem mnóstwo stron (zarówno polskich jak i angielskich) i już mam mniej więcej wyrobione zdanie na ten temat. Byłem w kilku sklepach, nawet w jedyny udało mi się pstryknąć około 30 fotek na swoją kartę pamięci.
Przyznam się, że na temat manualnych ustawień w aparacie nic nie wiem. Ale biorąc pod uwagę to co przeczytałem, to chcę w pełni świadomie wejść w segment cyfrowych lustrzanek. W końcu człowiek uczy się całe życie, a parametrów dotyczących obrazu nie jest aż tak dużo.
Wszystko to powoduje, że zamarzył mi się ten Canon. W tym momencie można go mieć z kitem za 1376 PLN. I jest to dla mnie cena do zaakceptowania. (Biorąc pod uwagę że chcę mieć sprzęt nowy i koniecznie z fakturą)
Wydaje mi się, że zakup tego aparatu jest doskonałym krokiem ku temu żeby w końcu nauczyć się robić porządne zdjęcia.
Czy na pewno jest to sprzęt dla mnie?
Jeżeli chodzi o moje zdjęcia to głównie fotografuję swojego 3-letniego synka, zarówno w domu jak i na dworze oraz różne krajobrazy.