Widzę że na siłę chcesz napisać coś, byle tylko się nie zgodzić. Pisałem o wyborze, jeden niezły obiektyw to jeszcze nie wybór. Z tego co wiem to nie ma tam odpowiedników C70-200/4 i C70-200/4IS.
Wersja do druku
No właśnie tak nie do końca sporo tańszy...
Nikkor to stara konstrukcja bez silnika, posiadająca w większości problemy z FF/BF na 200mm na cyfrowych korpusach...
Canona dostaniesz już za 4000 brutto od tego zwrot i zostaje 3750. Za silnik USM i brak problemów z celnością AF to raczej niewielka kwota...
Tak się kłócicie, że aż uszy (oczy) więdną. Optyka przeanalizowana, do rozwiązania jeszcze sprawa AF.
4 pytania :
Prędkość AF (najlepiej zlokalizować ją pomiędzy jakimiś znanymi szkłami)
Dźwięk AF (coś na kształt T17-50? czy coś przyjemniejszego?)
Celność AF(to już było, że dobra, że 2 fotki z 30 poszły do kosza)
Kierunek zoomowania :P
(czy na skali ogniskowych patrząc od góry od strony wizjera jest po lewej stronie większa liczba, czy mniejsza?)
Nie wiem czy ktoś o tym pisał, ale ciekawi mnie jeszcze jedno... jak wygląda sprawa z gwarancją, ile jest lat?
Nie czytałem całości, więc napiszę krótkie wrażenia z jego "testowania".
Zdjęcia bardzo przyjemne, dość ostry i precyzyjny. Ale to jest obiektyw dla amatora chcącego mieć jasne tele z tego zakresu o dobrej jakości optycznej. Koszmar zaczyna się przy zdjęciach nawet lekko dynamicznych. Dawno nie miałem w ręku obiektywu z tak beznadziejnie działającym AF-em. Gorsza była chyba tylko moja stara Tokina 400/5.6. Wolno, głośno, brak ogranicznika... do reporterki tragerdia.
Cytat:
Zamieszczone przez chavez
Na aukcji Cichego widnieje, że 2 lata z możliwością rozszerzenia na kolejne 2, czyli tak jak pozostałe Tamrony.