dwie rzeczy. od jasnej strony czas naswietlania. lampa mrozi ruch, ale migawka lapie go troche wiecej i masz czarna smuge.
z ciemnej strony smuga bedzie wieksza, bo tam lampa ruchu nie mrozi.
Wersja do druku
dwie rzeczy. od jasnej strony czas naswietlania. lampa mrozi ruch, ale migawka lapie go troche wiecej i masz czarna smuge.
z ciemnej strony smuga bedzie wieksza, bo tam lampa ruchu nie mrozi.
czyli fota była zrobiona z czasem =(x-sync aparatu + 1/3ev) do wyeliminowania uchwycenia opóźnień na urządzeniach? Jaka moc lampy? Może już czas na nowe pockety z obsługą hss?
gdybym chcial robic zdjecie z krotszym czasem, to bym zrobil. glownie chodzilo o kolor nieba i klimat zdjecia, wiec czas 1/pierdyliard uzyskiwany dzieki hss i nowym pocketom by tu tylko popsul efekt..
lampami tutaj byly sunpaki 555, dosc mocne, odpowiednio skrecone. nowe pockety sa ok, ale o takiej porze nic tu po nich, one sie przydaja glownie w pelnym sloncu i na otawrtych przyslonach.
Rozumiem, zdjęcie jak najbardziej mi się podoba, ale cień nadal wkurza (tym bardziej, że akurat tutaj mogą pojawiać się podejrzenia o wklejenie ridera na fotę, oraz to, że rider jest tak mały w sensie pikselowym :D)
nastepnym razem poprosze tomka, zeby troche poskakal na blue/greenbox'ie i bede mial material na lata :P
Wiesz, ja wiem że to tak wychodzi, ale niektórym to nie przemówisz czasami...
Pomysł : Fajnie by się oglądało dyptyki z tego typu zdjęć - jedna taka jak jest u góry - szeroko, cała hopa, a druga fota ciasno sam rider w poziomie, tak żeby można było sobie popatrzeć na graba, rozkład światła itp :D
Czteryseta w stopce jest, to może nawet pokusić się o headshota z grymasem na twarzy w locie?
no 400tka to srednia opcja na takie akcje, to w ogole moje letnie szklo na kite'a glownie.
@darek: gap byl 4 metrowy, ale hopy wyloopowane strasznie, loty na 3m do gory. ladowanie bylo super strome tez, wiec spokojnie dla kolan. gorzej jak ktos sie wpasowal w gap (tylas prawie w niego wpadl)
ci co krecili przez glowe backside mieli latwiej.
a jak kącik solidny to chyba stestuje w weekend.
w niedziele juz ich nie bylo, wiec nie masz na czym testowac.. zrownane z ziemia :)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
a nie jedziesz w weekend na PFO?