Świetnie wyglądają te sample z Sigmy. Jednak wydaje mi się, że będzie ona konkurencja dla L a nie dla 85/1,8 ponieważ 1,8 jest mniej więcej 2x tańszy.
Wersja do druku
Świetnie wyglądają te sample z Sigmy. Jednak wydaje mi się, że będzie ona konkurencja dla L a nie dla 85/1,8 ponieważ 1,8 jest mniej więcej 2x tańszy.
W poniedziałek zrobie porównanie z 85L i wrzuce wieczorkiem. Pierwsze wrażenia, jakość wykonania pozytywnie mnie zaskoczyła, jak nie sigma. Jesli chodzi o zdięcia to bliżej mu do 85L niz 85 1.8 ale to tylko moje prywatne zdanie, zobaczymy jak wypadnie dokładniejsze porownanie. AF na pelnej dziurze (jak narazie) trafia i to całkiem szybko. Ogólnie jestem miło zaskoczony.
I 50 działała bez problemów z AF-em?
Lka to jakieś 1700f, Sigma 669f. Ostrość na fotkach z tej sigmy przypomina Lke, 1.8 nie ma tu szans. No i af szybki jak w 1.8, są filmiki na youtubie.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Sigma nie musi konkurować z 85L. Ona poprostu wypełnia luke. Będzie hicior.
Nie wiem skąd te problemy z Sigmą 50 1.4, podpinałem dwa egzemplarze w fotojokerze w Gdańsku i oba działały super, żadnych problemów. To samo miałem z 30 1.4, którą tam akurat mieli.