To proste Olympus 4/3.Cytat:
Zamieszczone przez A610
Wersja do druku
To proste Olympus 4/3.Cytat:
Zamieszczone przez A610
To ja poczekam na E-3 :)Cytat:
Zamieszczone przez gietrzy
Zastanawiam się dlaczego tak się czepiacie rozmarów 350D. Gdy kupowałem pierwszego DSLRa (po przesiadce z kompaktu) to jednym z ważniejszych czynników był rozmiar - nie chciałem nosić "cegły" gdy do tej pory miałem ze sobą "paczkę papierosów" - to międzyinnymi zadecydowało o wyborze C350D a nie N D50 czy D70s.
Patrząc przez wizjer 350D widok jest rewelacyjny - w porównaniu z kompaktami. Różnice dopiero zauważyłem jak pofociłem 1DsMk2 - i dlatego też zmieniłem sprzęt - i niestety skończyłem noszą cegłę lub dwie.
Bo nie mają się czego czepnąć.Cytat:
Zamieszczone przez twi
Mnie przeszkadza mały obraz w wizjerze i to wszystko, reszta to marudzenie.
Nie rozmiarow - wyprofilowania i materialow ;)Cytat:
Zamieszczone przez twi
400D wlasnie odziedziczyl te cechy po 350D
Nie każdy przesiada się z kompaktu.Cytat:
Zamieszczone przez twi
Ja np. przesiadając się z EOS 50 "przymierzałem" obydwa (300D, 350D), nie strawiłem gabarytów Malucha i w efekcie kupiłem Trabanta (i tak traktując go pomostowo pomiędzy kliszą a FullFrame).
No i sam sobie wszystko wyjaśniłeś...Cytat:
Zamieszczone przez twi
zmieniłem sprzęt po doznaniach z Wielkim Bratem (wizjer, AF, ale nie wymiary!) ale dla grupy docelowej 350D/400D ma idealne rozmiary. Ja do małych nie należę (191cm) i dłonie nieco inne od baletnicy ale ergonomicznie 350D mi bardzo pasował - nie musiałem myśleć, że mi zaraz wypadnie, był lekki i poręczny. I teraz po doświadczeniach z 1DsMk2 i 5D wcale nie uważam, że 350D jest za mały - jest taki jak powinien być dla swojej grupy docelowej.
Porównywalnie z Sony Alfa, to bezpośrednia konkurencja którą trzeba odeprzeć. 80D ma więcej funkcji i jest droższy, to już trochę inny segment.Cytat:
Zamieszczone przez Kolekcjoner
Cytat:
Zamieszczone przez twi
A u mnie było odwrotnie. Od zawsze fotografowałem lustrzanką. Zenith a potem Canon EOS 1000N.
Swego czasu czekałem na następcę 300D. Podczas ubiegłorocznych wakacji miałem okazję robić zdjęcia na przemian 1000N i cyfrą 350D i po tym doświadczeniu wiedziałem już że nie kupię 350 ze względu na body. 350D i 400D pasują gabarytowo tylko do kita. Podpięcie lepszego zoom'a (większego i cięższego) do 350, powodowało u mnie zbyt dużą irytację :)
Zdjęcia robiłem dalej na analogu i w końcu zebrałem kasę na 30D. Być może dla osób przesiadających się z kompaktu 400D + kit będzie dobrym rozwiązaniem.
Otóż to, ja powiększyłem sobie gripa (wątek w T&T) i okazuje się, że grip wystarczy aby był głębszy i już wszystko gra i jest za co złapać. Wymiarów nie trzeba powiększać, wystarczy głębszy grip.Cytat:
Zamieszczone przez roofman