pzu :)
Wersja do druku
pzu :)
?:)hhee??:)
pierwsza i druga jak dla mnie, i to nie dlatego ze czarno biale (ale kontrasty ladne) ale dlatego ze druga jest taka sama jak pierwsza, trzecia ciekawa, ale moze jeszcze kadr inny ? pomysl, ladnie by to mozna uciac, trzecie zbyt purpurowe znowu, uwazaj na to bo Ci sie to powtarza, skad Ci ta purpura wylazi ? najpierw przeswietlasz fote a pozniej ciagniesz raw w dol ?
pozdrawiam
krzysiek
trzecie jest czarno białe - z idącą daleko gdzieś tam, postacią na horyznocie.
z purpurą chodzi Ci o drugie czy o czwarte?
edit: tak czy inaczej będę z nią musiał powalczyć...
rozglądam się za monitorem CRT :)
tfu, jasna rzecz ze o czwarte mi szlo... moze monitor skalibruj, napisz jak je obrabiales w ps-ie (aha sie chwali ze wreszcie tylko lekko musniete w postprocessingu ;) )
zero Photoshopa Thorin:D
zero... w photoshopie tylko zmieniłem rozmiary:)
a całość w RawShooterze Essentials i nic pozatym:)
chyba dałem mu w rawie złą barwę światła, albo nie zauważyłem że jest zła ustawiona itp.
nie no szlo mi wlasnie o ta purpurowa dominante, dlatego pytam o obrobke rawa, przynajmniej w analogu tak jest ze przeswietlone klatki sa purpurowe, u Ciebie tak bylo jak pisalem ? przeswietlony raw i ekspozycja w dol ?
wiesz co, nawet nie. naświetlone było ok, ale jakbym Ci jpg pokazał to byś się zdziwił. tam słońce tak niemiłosiernie jarało że żeby wyciągnąć z tego jakieś konkretne kolory to trzeba było pomęczyć się z barwą, shadows/highlights,natężenie cieni, natężenie światła etc. i w sumie wyszło tak jak widać. bez obróbki w tle mało co widać i poprostu jest za jasno...
dawno nic nie wrzucałem itp.
wracałem sobie wczoraj od kobiety z aparatem i było pusto to trochę sobie różnych bzdet pofotografowałem.
wyszło coś takiego:
1:
2:
3: