Chodzi o to, że w galerii Adama dużo fotek w czerni i bieli?
Wersja do druku
Chodzi o to, że w galerii Adama dużo fotek w czerni i bieli?
Kwestia dostepnosci 28/1.8 i ceny , przy kupnie nowych wyjdzie kolo 3500 zl.
Niestety potwierdza się to po raz niewiem już który. W kościołach nawet dość jasnych szkła zaczynające się od 4 to męka. Chyba że się takie zdjęcia robi sporadycznie (jak ja np. :lol:) wtedy się można pomęczyć ale jeśli ktoś myśli poważnie o temacie zdjęć w kościołach to szkoda sobie zawracać głowę taką ciemnicą.
Lepiej Sigmę 30/1.4 To jest fajne szkiełko jeżeli już rozmawiamy o zakresie tego typu!
Przy cropie faktycznie rozwazal bym sigme 30/1.4 i 85/1.8 do tego.
28 jest ok ale czy warte jest te 2k ktore obecnie sobie licza , ciezko powiedziec szczerze mowiac.
jakis czas temu za 1tys zl 28 1.8 sprzedawalem:) - za tyle tez kupilem chwile wczesniej:)
Osobiście (jeszcze) nie dysponuję gdyż niedawno przekompletowałem swój cały sprzęt, zakup planuję za dosłownie kilka dni :)
A co do samej Sigmy - miałem z nią styczność już jakiś czas temu i zrobiła na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Zdjęcia są kontrastowe, kolory bardzo ładne, aberracje są rzadko spotykane. Jak już wybierzesz dobry egzemplarz (bo mimo wszystko to Sigma i trzeba wybierać z kilku egz.) to naprawdę świetnie się spisuje! Ostrzy idealnie w punkt i co ważne jest bardzo ostra.
Wczoraj mialem okazję testować egz. który będe kupował - jest idealny, taki jak opisałem powyżej :)