Odp: Re: Canon EOS R - dyskusja ogólna.
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
Canon z usługą usunięcia dźwięku kliknięcia przy obiektywie RF. W przypadku obiektywów opłata za usługę wynosi 70 euro netto, a przy adapterze EF-EOS R - 50 euro netto.
Chodzi o dźwięk wytwarzany przez pokrętło sterowania na obiektywie RF i adapterze mocowania EF-EOS R. Canon oferuje usługę usługę usunięcia tego dźwięku, co pozwala cieszyć się cichszą pracą urządzenia.
https://www.optyczne.pl/13801-news-C...ktywie_RF.html
Miszcze marketingu... już czekam na płatną usługę przymykania szkła do f16.
Wracając do AF, ogólnie jest fajnie i ładnie ostrzy ale... Lustro potrafi złapać ostrość pojedyńczym punktem np. na szyciu gdzie ML z dualem musi mieć większe pole do popisu i najlepiej AF ustawiony na strefę.
Przy twarzach wiadomo Eye AF i niczego więcej nie trzeba.
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
Miszcze marketingu... już czekam na płatną usługę przymykania szkła do f16.
Wracając do AF, ogólnie jest fajnie i ładnie ostrzy ale... Lustro potrafi złapać ostrość pojedyńczym punktem np. na szyciu gdzie ML z dualem musi mieć większe pole do popisu i najlepiej AF ustawiony na strefę.
Przy twarzach wiadomo Eye AF i niczego więcej nie trzeba.
i tryb M na abonament bo przecież to nikomu niepotrzebne
Cytat:
Zamieszczone przez
mirror
i tryb M na abonament bo przecież to nikomu niepotrzebne
Właśnie też myślałem o abonamencie, aparat w leasing te sprawy.
Ponoć przyszłe pokolenie nie będzie kupowało aut jak dziś, wszystko będzie na zasadzie wynajmu.
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
Właśnie też myślałem o abonamencie, aparat w leasing te sprawy.
Ponoć przyszłe pokolenie nie będzie kupowało aut jak dziś, wszystko będzie na zasadzie wynajmu.
ale to może mieć tragiczne skutki dla producentów - wyobraź sobie przez moment że jesteś wolny jak taczanka w stepie - bo nic nie masz na własność tylko wynajmujesz - idziesz oddajesz wszystko i bierzesz sony i szeroko jedziesz po autostradzie - to może być bardzo niekorzystne dla niektórych producentów, bardzo niekorzystne - zero przywiązania do marki :mrgreen: - ale się rozmarzyłem - sen niewolnika systemowego normalnie :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
Canon z usługą usunięcia dźwięku kliknięcia przy obiektywie RF. W przypadku obiektywów opłata za usługę wynosi 70 euro netto, a przy adapterze EF-EOS R - 50 euro netto.
Jest oczywiste, że ta usługa podobnie jak i wszelkie inne usługi powinna być darmo :shock:
Ok, kolejny test AFa eRki.
Tym razem na tapetę poszło 85L II
- zrobiłem ogólem 109 zdjęć (one shot, pojedynczy punkt/wykrywanie twarzy),
- wszystko na f/1.2,
- zdjęcia wykonywane w świetle dziennym i sztucznym,
- bliskie i dalekie dystanse,
- statyczne foty bez poruszających się obiektów.
Wnioski:
wszystkie zdjęcia trafione :D
Cytat:
Zamieszczone przez
technik8pl
Ok, kolejny test AFa eRki.
Tym razem na tapetę poszło 85L II
- zrobiłem ogólem 109 zdjęć (one shot, pojedynczy punkt/wykrywanie twarzy),
- wszystko na f/1.2,
- zdjęcia wykonywane w świetle dziennym i sztucznym,
- bliskie i dalekie dystanse,
- statyczne foty bez poruszających się obiektów.
Wnioski:
wszystkie zdjęcia trafione :D
Niemożliwe, weź jeszcze raz przeczytaj co masz napisane na body tuż na obiektywem, nie wierzę, że tam jest 5 liter, najwyżej 4!;)
Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.
Cytat:
Zamieszczone przez
technik8pl
(...)
Bo 50 1.4 i poprzednia 50 1.8 to dwa największa gówna jakie canon wypuścił. 50 1.4 na 5d2 i 6d ostrość ustawiała zależnie od fazy księżyca.
Może 50/1.4 to gówno, ale jak go bardzo lubię, od 2.8 jest bardzo OK i zrobiłem nim wiele ulubionych zdjęć.
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
Chodzi o dźwięk wytwarzany przez pokrętło sterowania na obiektywie RF i adapterze mocowania EF-EOS R. Canon oferuje usługę usługę usunięcia tego dźwięku, co pozwala cieszyć się cichszą pracą urządzenia.
https://www.optyczne.pl/13801-news-C...ktywie_RF.html
Ja żadnego kliknięcia u siebie nie zauważyłem w RF 24-105... aż zaraz sprawdzę.
Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Może 50/1.4 to gówno, ale jak go bardzo lubię, od 2.8 jest bardzo OK i zrobiłem nim wiele ulubionych zdjęć.
Może te kliknięcia są dodawane softwarowe do filmu ;-)
Re: Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Już za chwileczkę pojawi się chip tuning od pana Zenka, który podrasuje możliwości pogłośnienia odgłosów klikania, albo całkowitego ich wyciszenia 8-) Czyli tzw. Wasia na RF :mrgreen: