@Zbychu, a miałem być w innej kolejności? :P
@Fata, dzięki, ale nie oszukujmy się... he he:)
Wersja do druku
@Zbychu, a miałem być w innej kolejności? :P
@Fata, dzięki, ale nie oszukujmy się... he he:)
Wiedziałem, że i tak będziecie mi suszyć głowę. :P
Dziękuję, że jesteście. Bo miło jest mi się z Wami spotkać. Czaby się jeszcze kiedyś nawalić. :)
No Panowie dobra robota :) aż miło popatrzeć na takie sytuacje, tym bardziej że ja nie mogłam wszystkiego zobaczyć :)
Cześć Mroffcia! Załapałaś się i u Zbysia na focie.:)
Zbychu- jak powszechnie wiadomo Canon nie daje rady w kolorach, dlatego pliki z 7D muszą swoje odleżeć, żeby nabrały tych kolorów... dojrzeją i będą jak wino. :lol:
Jak patrzyłem ile trudu kosztuje Ciebie przełączenie w 7D trybu pojedynczego na seryjny szybki, to mam poważne wątpliwości, czy to taki superaśny aparat... :lol:
Coś mam w plecy z czasem od tej niesamowicie intensywnej niedzieli. A od poniedziałkowej nawałnicy jeszcze nawalił internet...wrrrr...
Dobra, to jadziem!
Kupą mości panowie, kupą!!!
Gdy dwóch goni jednego to...
Predator III
Klub Miłośników Czujników Hełmowych wymienia uwagi.
"Ku..a, gdzie ja kask podziałem?"
Miraż sfocił wiraż...
(po lewej MacB z armatką ).
W kolejce z kartkami.
Skoro moje foty, więc i chmurka mirażu musi koniecznie być.
Parami chłopaki, parami!
Smutni panowie (jeden zastępuje ładną dziewczynę z parasolem).
Jak zwykle przy okazji toru w Czerwionce musi być ten zakręt z dymkiem.
No i kto puścił większy dymek z ogonem?
Ten kolo postanowił się nie bawić - poszedł na całość i puścił nie dymek lecz całą rozetę!
Fata, widać że to Twój konik. Sporo wkładasz serca w ten temat. Gratuluję i zazdroszczę. :)
Fajne foty chlopaki, nic tylko ogladac, gratulowac fot i zalowac ze nie moglem byc z Wami
Fata wszystko jest kwestią obycia się z puszką. Wiesz te 1.5 h to w zasadzie tylko komponowanie obrazu niż obeznanie czy zapoznanie wszystkiego co posiada 7D. Lecz i tak nie ukrywam ciągnie mnie na FF :D
Może jak znajdę jeszcze ciekawe ujęcia to dorzucę do zbiorów wątkowych. A Ty MAC ?
To jeszcze parę.
Oczoj..ni kontra reszta:
Rapacze się ścigają między sobą.
"Nie ma z motocrossu przyjemności, bez twarzy brudności" :)
Witam. Czy może ktoś wybiera się do Cieszyna 22 lub 23 czerwca na Mistrzostwa Europy EMX65 / EMX 85 oraz IV runda Mistrzostw Polski MX Open? Będzie sporo zawodników, walki i wszystkiego co Tygryski lubią najbardziej. Fajna okazja do pofocenia. Pozdrawiam.
A tak w ramach nawiasu :) i przerywnika ostanie foty reportażowe z koncertu w Jastrzębiu:
Oceana:
Maleńczuk:
Więcej na stronie WWW:
1 dzień
Dni Jastrzębia 2013 – dzień 1 – | ZBYSZKO-PHOTO
2 dzień
Dni Jastrzębia 2013 – dzień 2 – | ZBYSZKO-PHOTO
Rozkład jazd na ME w Cieszynie.
Cieszyski Klub Motorowy
Ja na bank jadę w niedzielę, bo wtedy jest też MX open.
Kto się wybiera?
Będzie masa zawodników! A tor jest naprawdę extra!
No i kto będzie w Cieszynie?
Azael?
Zbyszko?
Dzisiejszy wypad do Cieszyna zaliczony. Zdjęcia są ... ale i warunki bardzo ekstremalne z powodu zaistniałej aury. Dosłownie w przeciągu godziny pogoda zrobiła nam figla i zaczeło bardzo mocno lać.. :d Najlepszym motywem było robienie zdjęć pod parasolką , Fata natomiast na żywioł w deszczu (szacun) !
Moje pierwsze foto:
Welcome again in the rain...
A więc jednak spiker zrobił nas w wała, bo obiecywał, że "burzy nie będzie" a tymczasem...
Jak się zawody na dobre rozkręciły to przyszła wredna burza z ulewą i... miałem prawdziwe deja vu- od październikowych zawodów (pamiętnych dla mnie, moich ciuchów i mojego sprzętu...) dzień dzisiejszy różnił się przede wszystkim tym, że tym razem parasol zostawiłem w aucie- ufny w zapowiedzi i stan nieba.
Zmokłem jak kura, na torze ponownie zrobił się straszny gnój a dzieciaki jadące w klasach 65 i 85ccm ponownie musiały zawzięcie walczyć nie tyle o miejsca c- o DOJECHANIE pętli!
Było błoto, łzy, gniew, masa upadków, wściekłość, rozczarowanie i masa potu. Sama esencja zawodów międzynarodowych w takich warunkach...
W ciągu 10 minut losy imprezy i stan toru się kompletnie odwróciły...
I ponownie zawody musiano przerwać, zachowują kolejność na torze po pierwszym biegu. (Starsi w klasie MX Open jechali wcześniej i najgorsze ich ominęło, ale dzieciaki stoczyły prawdziwy bój z samym sobą, maszyną i błotem a przede wszystkim, że swoją czasami nawet bezradnością...).
Pod koniec wyglądało to juz tak dramatycznie, że sędziowie zdecydowali o przerwaniu biegu. Zresztą to już nie był wyścig z jazdą na motocyklach, lecz pchanie pod górę i przez błoto by w ogóle ruszyć!
W owym pchaniu brali udział masowo rodzice, co przypominało zbiegowisko na torze a nie wyścigi...
Masakra...
Ale jakie piękne, błotne widowisko było!!!
Pierwsza ofiara deszczu...gość zza wschodniej granicy.
Kiedy przestanie padać?
To kolejne moje :
... coś jeszcze tutaj wrzucę , reszta na WWW :D
Ciąg dalszy.
Psychika synu, psychika!!! Musisz mieć chłodną głowę! (Litewscy uczestnicy). W Dzień Ojca tatusiowie nie szczędzili zarówno pochwał jak i krytyki swym pociechom na torze. Potem musieli już tylko pchać ich motocykle...
Zbyszek musiał pojechać wcześniej. I jak odchodził to się wtedy zaczęła jazda - ale z pogodą.
Dalej było już tylko coraz ciekawiej i gorzej...
Dzieciaki jeszcze nie wiedzą co ich czeka...
Kolejna wrzuta to jedna wielka walka z bagnem.
Walka te zebrała spore żniwo w postaci przegranej zawodników z błotem co skutkowało tym, że z kilkunastu młodych zawodników na torze pozostało w trakcie czynnej jazdy ledwie ...7!
Jak już byla walka z owym bagnem to już mnie nie było. Co nie zmienia faktu,że cały przemoczony człowiek był :D
Zauważ fata że spójność torów jest dosyć ciekawa - bo Czerwionka istne słoneczko ,a Cieszyn? :D
Ano...po pogodę jedziesz do Czerwionki a po błoto do Cieszyna....
A na motocross i tam i tam. :lol:
UWAGA!
FANI MOTOCROSSU.
Kolejna runda TOP AMATOR CUP 2013 odbędzie się 13 lipca w Petrovicach u Karvine a nie jak wcześniej przewidywał terminarz 29 czerwca.
Nie wybieram się ponieważ jestem na wakacjach (niestety) wtedy.
Pozdr.
Ja także dodam jakby się komuś nudziło to dzisiaj jest jeszcze takie małe co nieco w Rydułtowach :
Urząd Miasta Rydułtowy - Aktualności
a co do crossu to także:
Ze względu na przesunięcia całego cyklu zawodów odbywających się u Naszych południowych sąsiadów po raz kolejny uległa zmianie data III rundy TOP AMATOR CUP. 27.07.2013r. ZAPRASZAM DO PETROVIC U KARVINE.
Kto by miał chęć na repo uliczne to 6 lipca w Wodzisławiu Śląskim odbywa się:
Przypominam, że zbliża się wielkimi krokami eliminacja MŚ w motocrossie na torze Loket w Czechach (koło Karlovych Varów).
Organizuję wyjazd więc jeśli ktoś chce się zabrać ze mną, to zapraszam.
Info:
Grand Prix České republiky 2013 | Motocross Loket | AMK Loket
Niestety fata byłem wtedy na wakacjach więc akredytacja przepadła z pewnością , a raczej złożony wniosek o nią. Lecz jeżeli ktoś ma ochotę popstrykać coś koncertowego to w piątek i sobotę w Wodzisławiu Śląskim rusza X festiwal Najcieplejszego Miejsca na Ziemi.
szczegóły :
https://www.facebook.com/events/209693642511848/
oraz
Najcieplejsze Miejsce Na Ziemi – Reggae Festiwal | Strona festiwalu muzyki Reggae – Najcieplejsze Miejsce Na Ziemi w Wodzisławiu Śląskim
Wniosek mozna wyslac nawet z Honolulu...:D;)
W niedzielę mamy trochę imprez w regionie, nie zapomniane i wskrzeszone ludźmi z CB :) - zawody w Czerwionce :D
__________________________________________________ _______________________
oraz także w Niedzielę w Gaszowicach jest amatorski Rajd Samochodowy, szczegóły:
Amatorski Rajd Samochodowy o Puchar Wójta Gminy Gaszowice -2013
1. miejsce ścigania - BIURO ZAWODÓW – Gaszowice – ul. Rydułtowska(boisko sportowe)
- Łuków, Piece, Czernica - odcinek asfaltowo szutrowy - 2800 mb asfaltu,
- 800 mb szutru
- Łuków-odcinek asfaltowo szutrowy - 1200.mb asfaltu, 1400 szutru
Oficjalny start godzina 11:00
No to do zobaczyska w niedzielę chłopaki...
Nie mogę pojechać do Czech to chociaż będę w naszej kochanej Czerwionce...
Od tych zmian terminów zawodów mi się pierniczy w głowie już...
--- Kolejny post ---
No to do zobaczyska w niedzielę chłopaki...
Nie mogę pojechać do Czech to chociaż będę w naszej kochanej Czerwionce...
Od tych zmian terminów zawodów mi się pierniczy w głowie już...
--- Kolejny post ---
Kolegę Azaela uprasza się ponownie o ruszenie d...z tych Tychów do nas!
POZDRAWIAM SERDECZNIE I LICZĘ NA SPOTKANIE W TYM GRONIE CO ZAWSZE.
--- Kolejny post ---
A pogoda jak to w Czerwionce zawsze- BĘDZIE SUPER!
Weźcie wodę zamiast swetra!
Hmm czy będę w Czerwionce ciężko określić jak na teraz. Także wszystko będę wiedzieć w sobotę po południu.
Hej Panowie :)
http://www.canon-board.info/canon-fo...-2013-a-91835/
tym razem będziemy blisko Was, może wpadniecie? :P
Taka okazja może się szybko nie powtórzyć :P
:shock::!::?:
Czorsztyn?
Że też kurde te plenery zawsze w dobrze mi znanych miejscach są...:twisted::evil::confused::roll::|:):mrgreen:
Blisko i nie blisko.
Ja się spinam na swój prywatny, jesienny plener w Dolomity, także wszystko inne raczej przegra. Bo wolnych dni nie ma więcej niż...1 w tygodniu.
Po prostu musicie zrobić klubowy plener na...Śląsku!
Wtedy wszyscy będziemy.
:)
Wiesz już?
Rano się skontaktujemy. Ruszają o godzinę szybciej z powodu upału!
Treningi od 8:00!
Ufff!!! Ale wczoraj była jazda!
Wyjątkowe zawody.
Bardzo dużo upadków- na szczęście nikogo nie odwieziono do szpitala i większość zawodników wstała i kontynuowała jazdę.
Ale było co oglądać...
Upał, lekki deszczyk, potem znowu upał i popołudniowe światło...
Nie ma jak w Czerwionce!
Wczoraj pewnie byłeś sam , czy jednak ktoś dołączył potem ?
Sezon ogórkowy Zbysiu...nikogo ze znajomych.
Wakacje...
A szkoda, bo wy z MacB akurat byście mieli pełne pole do popisu z tymi swoimi dziesięcioklatkowcami- wydarzenia działy się tak szybko, że trudno było nadążyć...Jeden się przewraca z lewej, mierzysz do niego a drugi się przewraca za Tobą...
Tu nawet 1D M IV by nie zdążył... :)
A ja mam coś na specjalne okazje hehe w postaci takiego wydarzenia w Wodzisławiu Śląskim. Chyba nie trzeba będzie nikogo namawiać długo żeby się pojawił:
Ps. W szczególności SOBOTA !! 7 września :)
noooo zawitam bo mam wtedy urlop- uff...
Dużo się dzieje tego wrześniowego weekendu. :D Albo też będzie się działo :P
Będzie będzie...
Natomiast w najbliższy weekend w Katowicach:
Air Show na lotnisku w Muchowcu.
Śląski Urząd Wojewódzki w Katowicach - strona oficjalna
Oprócz tego serdecznie polecam (może ktoś jeszcze się w końcu wybierze, bo ja byłem 2 razy) bielski piknik lotniczy!
31.08 i 1.09
Aktualności - Międzynarodowy Piknik Lotniczy Euroregionu Beskidy
Będą ponownie F-16...;):)
A jeszcze jedno- fani motocrossu spotkają się na torze Przykiec w Osielcu, gdzie 1.09 odbędą się Mistrzostwa Strefy Południowej.
Polecam.
Jeśli ktoś się wybiera tamże- proszę o kontakt.
UWAGA! Z ostatniej chwili!
W najbliższą niedzielę, na torze w czeskich Petrovicach k/Karviny odbędzie się runda Międzynarodowych Mistrzostw Czech w motocrossie. Impreza o tyle ciekawa, ze wystartują tam najlepsi czescy zawodnicy, a że poziom jest tam o wiele wyższy niż w Polsce i będzie to impreza zawodowców, więc... ZAPOWIADA SIĘ JAZDA NA FULL, NA PEŁNYCH 0OBROTACH I MOCY!
MMR vmotokrosu - Petrovice u Karvin | Motorki.cz
A to nad crossem w Karvinie to ja się z chęcią zastanowię a raczej wybiorę :D