Strach pomyśleć, co to będzie jak plener cmentarny zrobimy :evil::twisted:
Wersja do druku
To zdecydowanie nie był mój dobry dzień. Wena mnie opuściła bo talentu to i tak nie mam. Po obejrzeniu Waszych prac zastanawiałem się, czy w ogóle coś wrzucić. Ale niech tam... Ewentualnie będziecie mieć pojęcie na temat "jak nie robić zdjęć".:)
1. "Wakacje z duchami"
2. "Krótka chwila powagi"
3. "Kobieta z Nikonem"
4.
5.
6. Wiem, że but ucięty, ale się spieszyłem coby dziewczyna wilka nie dostała :)
7. Klasyk:)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
I może jeszcze portrecik
8.
To teraz ja, mam tylko 2 fotki, reszta nie nadaje się do pokazania, i tak boję się je wrzucić. :-(
1. sopelki
2. ściana żydówki (niestety bez napisu)
Nie przesadzajcie Oliwka i domero. Zawsze ten co da pierwszy zdjęcia ma przewagę;)
Zdjecie nr 1 bardzo dobre, klimatyczne. Podoba mi się portret nr 3.
No i 7 oki. Przy tych czasach naświetlania korytarz wygląda jak w słoneczny poranek.
Dzięki za wyrozumiałość. Domero ogólnie miał kiepski dzień.
Robert, Twoje fotki są godne podziwu, jestem pod wrażeniem zdjęć mysta :-)
Majku zrobił fajne ujęcie nessuno z cieniem na ścianie, a 1 fotka Agnieszki rzeczywiście jest ekstra ;)
no to teraz moje bo juz mnie RObert upomnial ze ja zostalem tylko....
1.
2.
3.
4.
5.
6
7
8
9
10
11
12
13
14
Kilka foto bylo robione na czulosciach , ktore zalecane sa tylko na ostatecznosc (12800 czy 25600) wiec zanim ktos sie czepnie szumu, to prosze , niech ma to na uwadze.
JaBlam
1,5,13,- suuuuper!!!!
11 -widać że pro! ;)))))))))))
Bardzo pozytywnie!!!!!
o k........a
ciekawe czy ktoś zauważy!!!!!
poczekam chwilkę!
No ciekawe ciekawe... pewnie myslisz o tym co ja.... nie moglem sie powstrzymac!
JaBlam przynajmniej u Ciebie jest to coś , można zatrzymać się na dłużej ,co do fot poprzedników bez urazy , widać to co widać choć też interesujące.
no poczułem się jakbym mocno w ryj dostał!Cytat:
No ciekawe ciekawe... pewnie myslisz o tym co ja.... nie moglem sie powstrzymac!
bo zauważyłem po chwili ;)
sbogdan1Cytat:
JaBlam przynajmniej u Ciebie jest to coś , można zatrzymać się na dłużej ,co do fot poprzedników bez urazy , widać to co widać choć też interesujące.
luziiik, zapraszamy na plener;)
pzdr ;)
Mnie w wielu przypadkach uratowala wysoka czulosc i jasne szkla, do tego pomocny okazal sie ten system inteligentnego rownowazenia naswietlenia. Warunki byly trudne i szczerze zazdroscilem tym, ktorzy zabrali statywy. Kazdy zaprezentowal swoje fotografie i u kazdej osoby mozna znalezc ladnie przedstawiony temat.
Wazne też , ze mamy checi jezdzenia razem w plenery bo oprocz fotografii mamy przeciez kupe zabawy i czasu wspolnie spedzonego , ktorego nie da sie ocenic zadna miarą!
JaBlam:
Nie wiem co jest, ale uważam że to jedna z gorszych Twoich serii. Na żadnym zdjęciu nie widzę jakiegoś motywu przewodniego, tematu.
4 - Trąca mi HDRem, ale pewny nie jestem.
14 - chyba najlepsze (IMHO) ale ja lubuję w takich zdjęciach.
JaBlam
5. bardzo mi się podoba
równy, wysoki poziom, fajne portrety, szczególnie 1.
Aha, jeśli kogoś drażnią moje krytyczne komentarze, podczas gdy sam robię gnioty (a tego jestem świadomy) to dajcie znać - przestanę.
4 na wstępie wydała mi się "lekko" szopowana:mrgreen:
oryginalny pomysł :-D
Jablam za poprzednikami i ja : 5 świetna, 11 też fajna ;)
mnie osobiście drażni wazeliniarstwo i brak swojego zdania ;))))))Cytat:
Aha, jeśli kogoś drażnią moje krytyczne komentarze, podczas gdy sam robię gnioty (a tego jestem świadomy) to dajcie znać - przestanę.
dobrze że 11 nie podpisane hehe ;)))))Cytat:
ablam za poprzednikami i ja : 5 świetna, 11 też fajna
A o co chodzi z tą 11, bo nie mogę się dopatrzeć ?
Kaan, ja jestem za jedynką, uwielbiam okienne klimaty :)
Domero 1 i 4 najbardziej :-D
Oliwko nie wolno się bać :mrgreen: ale powiem Ci, że ja też się bałam pierwszego wrzucania zdjęć tutaj :lol:
Jarkowa 11stka the best :razz:
poza tym wszystkie foty ogląda się z przyjemnością, bo po prostu było fajnie i już :mrgreen:
e tam awantura... na zdjeciu 4 po prostu zamienilem tlo z okna ze wstretnymi badylami na sliczniusi pejzarzyk, dlatego napisalem, ze nie moglem sie powstrzymac.
Co do zdjecia z Majkiem, po prostu kadr odwrocony jest o 90 stopni.. tak naprawde to Majku chyba spogladal w dol i sprawdzal klatke.
Szymon , moim zdaniem najgorsze to zrobilem w poprzednim forcie. Jesli chodzi o ten, po prostu robilem to co znalazlem, nie mialem jakiego wielkiego zalozenia.
Co do krytyki - ja lubie, bo przez to sie ucze! Niewazne czy daje ja ekspert czy amator - jest tak samo wazna. Jesli jeszcze osoba pisze, dlaczego na tak, a dlaczego na nie, to juz w ogole tylko sie cieszyc.
Dziekuje wszystkim!
To skoro kolejny weekend się zbliża i chyba zapowiada się słoneczny to może się gdzieś wybierzmy, tym razem będę mogła wreszcie się zjawić. Co Wy na to?
JaBlam, przy takich czułościach to statyw jest Ci w zupełności zbędny. Szumek w b&w jest bombowy - dodaje uroku.
Również raczej niedziela. W sobotę pracuję więc ew. na 16tą mogę dojechać dopiero.
Mnie sobota by pasowała - może być wieczór, popołudnie, bo wtedy mam aparat. Jeśli niedziela to się pojawię ale tylko do towarzystwa (wolałabym jednak mieć aparat).
A może by tak wybrać się na narty (deskę) i przy okazji zrobić plener. Wyjazd na cały dzień w tym 1-2 godz. fotografowania na stoku?
Możesz wypożyczyć narty lub deskę a inni uwieczną Twój pierwszy zjazd. Nie każdemy trafia się taka okazja :)
Ja muszę pozbawić gwoździ większą ilość desek, więc odpadam w ten weekend :)
udanej zabawy ;)
Robert Dy: Ja bardzo chętnie..o ile ktoś jest bardziej mobilny ode mnie. ;o)
A jak nie to Kraków też może być. W sumie mnie obojętne, byle by wreszcie gdzieś się ruszyć bo ostatnio zaliczyłam trzykrotną nieobecność. I cierpie na brak towarzystwa i aparatu. ;(
ja chętnie bym się wybrał ale ten weekend odpada :/
ja niestety muszę sobie raczej odpuścić ten weekend :(
To w takim razie kto byłby chętny na ten weekend i na którą opcję?
na cały dzień nie dam rady, czyli narty dla mnie odpadają - ale może być sobota wieczorem (od 16 gdzieś może), albo w niedziele w ciągu dnia.
Jak na razie nie ma zbyt wielu chętnych na plener w tym tygodniu. W takim razie ja wybieram narty w sobotę. Jak ktoś ma ochotę dolączyć proszę o kontakt na priva.
kris200: co znaczy w ciągu dnia? Ja się jutro rankiem gdzieś wybiorę, bo aparat mam do ok 14,15. Może przejdziemy się razem?
Ktoś jeszcze chętny?
Kurcze, za późno się zdecydowałaś - już mam na jutro inne plany...
Ale mam nadzieję, że w przyszły weekend uda się spotkać większą grupą :)
kris200: przepraszam, ale do końca pewna nie byłam kiedy i na jak długo canis mi da aparat.
bierhoff: godzina dla mnie obojętna może być o 8:00, 9:00, 10:00?? Dostosuje się. A miejsce jak zwykle na Rynku pod fontanną?
Yoshitaka: szkoda, może w następny weekend się uda.
Co tu dużo gadać, ranek dziś przepiękny był :D Mgiełka plus niziutko słońce...:mrgreen: