Odp: Oznaczenia obiektywów a kompatybilność!
W praktyce jest zależna, ponieważ w obecnej generacji matryc Canona nie ma zasadniczej różnicy w liczbie pikseli między małymi i dużymi sensorami.
Cytat:
Zamieszczone przez
strideer
W praktyce jest zależna, ponieważ w obecnej generacji matryc Canona nie ma zasadniczej różnicy w liczbie pikseli między małymi i dużymi sensorami.
Tak, gdy rozpatrujemy konkretne puszki.
Ale wątek dotyczy FF vs. crop, a więc efekty powodowane tylko różnicą powierzchni matryc.
A puszki FF czy APS-C miały/mogą mieć różne gęstości pikseli, to zależy od dostępnej technologii i strategii producenta.
Mogą mieć APS-C większą gęstość pikseli od FF a może być odwrotnie
jp
Mam wrażenie, że chcesz aby wątek dotyczył wyłącznie twoich teorii. A te są tak oderwane od rzeczywistości, tej związanej z praktyką, że naprawdę nie ma sensu z nimi dyskutować (bo może rozboleć głowa).
Cytat:
Zamieszczone przez
strideer
Mam wrażenie, że chcesz aby wątek dotyczył wyłącznie twoich teorii. A te są tak oderwane od rzeczywistości, tej związanej z praktyką, że naprawdę nie ma sensu z nimi dyskutować (bo może rozboleć głowa).
Czy cos stoi na przeszkodzie abyś Ty wyjaśnił co to jest FF vs. crop ?
Jakie to są rzeczywiste, weryfikowalne fakty, pokazał je, wytłumaczył jak własności zdjęcia zalezą od wielkości fizycznej matryc (i tylko wielkości matrycy)
Odwagi ! ;)
Nic też nie stoi na przeszkodzie abyś zaprzeczył któreś z moich wypowiedzi i uzasadnił dlaczego się pomyliłem zamiast zasłaniać się ogólnikami
jp
Nie chce mi się. Obawiam się że i tak nie dotrze.
Cytat:
Zamieszczone przez
strideer
Nie chce mi się. Obawiam się że i tak nie dotrze.
Rozumiem, brak argumentów.
jp
Cytat:
Zamieszczone przez
jan pawlak
Wątek ma 102 strony, argumentów już było dosyć.
Cytat:
Zamieszczone przez
jan pawlak
jp
Ileż można walić głową mur.
A ja rozumiem że gadasz dla samego gadania. Jak nie wyciągnales wniosków z argumentów które tu padły to już nie wyciągniesz, dlatego dziś czasu na dalsze pisanie.
Cytat:
Zamieszczone przez
jan pawlak
Czy cos stoi na przeszkodzie abyś Ty wyjaśnił co to jest FF vs. crop ?
Jakie to są rzeczywiste, weryfikowalne fakty, pokazał je, wytłumaczył jak własności zdjęcia zalezą od wielkości fizycznej matryc (i tylko wielkości matrycy)
Odwagi ! ;)
Nic też nie stoi na przeszkodzie abyś zaprzeczył któreś z moich wypowiedzi i uzasadnił dlaczego się pomyliłem zamiast zasłaniać się ogólnikami
jp
Przepraszam że to mówię, ale czy nie widzisz tego, że Twoje wywody robią się coraz bardziej zagmatwane i kompletnie oderwane od rzeczywistości. Każdy ma prawo do własnego zdania, ale nie 56 razy.
Tego wątku już nie da się czytać, bo ciągle wklejasz to samo i znów i znów i znów ......... :(
Poproś może Admina, żeby Ci dorzucił ze 100 punktów do stażu i daj spokój.