Ta stopka jest plastikowa. Wystarczy metalowy pilniczek do paznokci!
Wersja do druku
Ta stopka jest plastikowa. Wystarczy metalowy pilniczek do paznokci!
Czy ktoś testował może te wyzwalacze?
http://www.alienbees.com/cybersync.html
Bardzo je chwalą na POTN, produkcja amerykańska, transmisja cyfrowa z detekcją błędów, całkiem sensowna cena...
Witam
Mam pytanko ....jakie radio polecili byscie do zestawu Canon30d+580exII ?
ja posiadam phottixy i jestem w pełni zadowolony!
I taka mała uwaga... używałęm w wyzwalaczach akumulatorów philips 1000mah... co rozładowało je powiedzmy po 30 błyskach... zniechęciło mnie to trochę do dalszej sesji.
kiedy wróciłem do domu napisałem do faceta u którego kupowałem te wyzwalacze-czemu tak się stało.. i powiedział że do wyzwalaczy lepiej kupowac chińsie baterie(z zestawu) ew. w jakiś hipermarketach...
(merger mówił coś o zielonych z carrefoura)
dlaczego tak się dzieje że baterie sa lepsze niż akumulatory w przypadku wyzwalaczy?
akumulator ma 1,2V
bateria ma 1,5V
co łatwo wytłumaczyć tym że akumulator ogranicza wykorzystanie w pełni wyzwalaczy
natomiast bateria ma większe zasilanie(takie jakie jest przystosowane-pisze w instrukcji) 1,5V
Myślę że może komuś pomogłem...
Nie zawodowo ...choć wiadomo jakaś sesja się trafia ....
to osobiście polecam skyporty. chińskie to szit, do sporadycznego używania wolałbym na kablu lampę mieć niż wyzwalać tanimi wyzwalaczami.
a ja osobiście polecam PW. tylko kogo na to stać... To samo można powiedzieć o skyportach. 543 zł za nadajnik + jeden odbiornik to może i znośna cena ale jak dodamy do tego kolejne dwa odbiorniki robi się drogo. Dlatego jak ktoś ma zamiar wyzwalać lampy w studniu albo plenerze, przy czym w przypadku tego drugiego ograniczyć odległości i być przygotowanym na ewentualne braki w komunikacji to wydanie 200 zł na chiński zestaw z trzema odbiornikami to najlepsze co można dzisiaj zrobić. Jak znajdę czas to walne jego recenzje z lampami canona i może to przekona sceptyków.