zdjęcia jak zawsze bardzo ciekawe i ładne, a wszystko to jeszcze jest ozdobione czytelnym opisem
przyjemniej ogląda się zdjęcia wiedząc co się ogląda,gdzie występuje i kiedy rośnie
pozdrawiam
Wersja do druku
zdjęcia jak zawsze bardzo ciekawe i ładne, a wszystko to jeszcze jest ozdobione czytelnym opisem
przyjemniej ogląda się zdjęcia wiedząc co się ogląda,gdzie występuje i kiedy rośnie
pozdrawiam
Dziękuję kolego zarówno tobie jak i każdemu, kto tu zajrzy i zostawi dobre słowo lub pomocą opinię.:)
--- Kolejny post ---
Tego tematu raczej za szybko nie wyczerpię:). Nie masz zastrzeżeń do jakości, czyli rozumiem że wszystko jest ok?
102. Faktycznie ścieżka po lewej stronie odciąga wzrok od torów trza by lekko przyciąć lub inaczej wykadrować, fajna miejscówka :)
To drugie coś co wygląda jak uszy Szreka jakoś płasko wygląda, przydałoby się trochę więcej światła tam i koloru ciut może więcej,
Ale to tylko moje skromne zdanie :)
Mam jeszcze kilka ujęć z tego miejsca, w tym jedno z przesunięciem torów w lewo tak, że prawy tor jest w prawym rogu kadru. Odnośnie chrobotka - dobarwiam, ale staram się zachować naturalność. Gdybym robił abstrakcję, nie pożałował bym sobie, tym niemniej dzięki za opinię i odwiedziny:). Btw, szukam pewnego porostu, który o tej porze roku ma ładne, kontrastowe zabarwienie od niebieskiego przez pomarańczowy do żółtego, to da większe pole manewru;)
No 105 już mi lepiej pasuje:):) choć jak tam będziesz to zrób jeśli możesz z wysokości żaby :)
A tą ścieżkę zrób tak od tej 1szej brzozy z pierwszego zdjęcia. Kurde co ja mam za wymagania i to nie do swoich zdjęć:):)
106 uciołbym od dolu ok 1/4 kadru, temat ok , kolor super , taka mała magia lasu jesienią
107 ...ale masz nietopysza:):):) śliczny:)
109 szkoda ze za mało ostrości, i w makro nie trzymaj się podziału siatki na 3.
pozdrawiam
102 super, a 107 bym wytarmochał te uszyska ;)
I uważaj na pociągi! :mrgreen:
Zarówno zieleni jak i leśnych dróżek mogę mieć...dużo:), zresztą nie tylko to, las to bogactwo kadrów. 109 to stare zdjęcie, nie wiem, czy jeszcze nie z 400d, ale na kolejne i lepsze produkcje tego typu musisz poczekać do wiosny. Sam motyl był w centrum kadru, więc zrobiłem sporego cropa z przesunięciem.
--- Kolejny post ---
Piesek podoba się każdemu, straszna z niej przylepa i pociecha:). A na pociągi na tej trasie uważać nie muszę - poza jednym dniem w roku. Zwróć uwagę, że przy torach nie ma trakcji. W dożynki jeździ tam lokomotywa;)
Psiak fajny, jak to fajny psiak :) ale nie jego zdjęcia. Zrób mu jakąś sesję na wesoło, bo taki smutny jakiś.
106 takie sobie, las i drzewa - może B&W doda tej fotce "pazura".
109 do wyostrzenia i wykadrowania, za mało motywu, za dużo przestrzeni.