Na serio 5d się sprawdza. Wszystko na ISO1600. Tylko kilka nietrafionych AF przy f 2.2
Kocham ten sprzęt!
Wersja do druku
Na serio 5d się sprawdza. Wszystko na ISO1600. Tylko kilka nietrafionych AF przy f 2.2
Kocham ten sprzęt!
Tylko środkowy. Nauczyłem sie przekadrowywać. Tryb AI Servo. W sumie najważnuejsze jednak to upatrzeć dobre miejsce na kadr i czekać aż się zadzieje!
W AI Servo nie przekadrowuje ofkors :D
Sceny bardzo dynamiczne robię tylko w AI Servo a takie gdzie mam chwilę czasu są w One Shot i przekadrowane. Oduczyłem się używać bocznych.
Mamy koniec lutego 2015 roku, a ja wciąż zastanawiam się nad tym modelem. Poważne pytanie do praktyków, czy nadal warto, a jeśli tak, to czy za cenę 2000-2200 zł?
Trzeba mieć świadomość, że jest to juz 10-letni aparat.
Dodam, że zastanawiam się nad drugim body, do ślubów i takich tam innych.
Ja uważam że warto, aparat daje piękny plastyczny obrazek.
Ten sprzęt od początku swojego istnienia święcił tryumfy jako FF o najładniejszym obrazku i przez dekadę nieźle się bronił. Uważasz, że teraz przestał robić dobre zdjęcia ?
Otóż nie, nadal posiada to coś, co go wyróżnia, i choć możliwości techniczne od tamtej pory poszły naprzód, to i tak w określonych warunkach jest dobrze.
Jedyne co się zmieniło, to dostępność w miarę nie wyeksploatowanego egzemplarza.
Tak sobie myślę, że nawet nie ma sensu cudować i szukać w nieskończoność "niezajechanego" egzemplarza, tylko wziąść nawet taki z przebiegiem powyżej 100 tys, ale w ładnym stanie wizualnym. Trudno migawka padnie, wymienię, a może nie padnie...Czytam dużo o tym modelu, są naprawdę żywotne.