Odp: [akustyk] z podrozy po Europie
Każdy ma swoją "wizję" - dla mnie, to byłoby 2/3 zdjęcia od PG rogu, bez Kapliczki.
Traktorek na pierwszym planie, obramowanie z drzewa od lewej, od dołu nieco zielonej trawy, a w tle ten ładny pagórek.
Ale to moje kompletnie amatorskie spostrzeżenia. Ale tak jak michalab - tak, jakby wszystkiego zbyt wiele w kadrze.
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertON
Każdy ma swoją "wizję" - dla mnie, to byłoby 2/3 zdjęcia od PG rogu, bez Kapliczki.
Traktorek na pierwszym planie, obramowanie z drzewa od lewej, od dołu nieco zielonej trawy, a w tle ten ładny pagórek.
Ale to moje kompletnie amatorskie spostrzeżenia. Ale tak jak michalab - tak, jakby wszystkiego zbyt wiele w kadrze.
zamysl byl generalnie taki, ze to ma miec spiralna kompozycje. wzrok zaczyna na krzyzu, zmierza do traktoru a od niego wglab do tego pagorka, czyli Spiskiego Hradu.
z tym ze nie wiem na ile to da sie zobaczyc na takich malych obrazkach. no i subiektywnie mysle, ze tam jest za duzo dolu jednak...
Dla mnie spiralna kompozycja jest zbyt skomplikowana, przynajmniej do "widoczków".
Gubię się po drugim-trzecim charakterystycznym punkcie, a pewnie nie tylko ja :).
Co do dołu, można spróbować skomponować w innej proporcji, bo obrazek wart jest tego.
Coś Ci ciachnąłem, ale wychodzi prawie Kompozycja centralna.
Piękne miejscówki i super zdjęcia.
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
to moze po prostu tak ;
Widziałem to zdjęcie wcześniej na flickr, ale to już na mnie nie robi takiego wrażenia bo jest dużo prostsze, brak mocnego pierwszego planu. Pierwsze snopki są za daleko i za małe, aby pełniły tę rolę. Poza tym ja takie zdjęcie przyciąłbym do 16:9.
Wolę wersję z kapliczką i traktorem.
mala aktualizacja. jako ze chwilowo roboty duzo a wyjazdow mniej, to zdjecia robione po drodze do pracy i z okna w pracy ;)
po drodze:
i z okna w pracy:
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
i z okna w pracy:
To wysoko pracujesz :)
krotki 3-dniowy wypad nad Ren, Mozele i Ahr...
https://www.flickr.com/photos/bartro...57675428977170
1. widok na zakole Renu w okolicach Boppard z tarasu widokowego na Gedeonseck
2. Boppard skryte w zimnej mgle nad Renem
3. pierwsze promienie slonca na zamku Marksburg na przedmiesciach Koblencji
4. szlak zamkow w Dolinie Srodkowego Renu. winnice nad miejscowoscia Bacharach
5. mniej popularna perspektywa miejscowosci Bremm nad Mozela
6. bardziej popularna perspektywa miejscowosci Bremm i popularnego zakola Mozeli
7. kosciolek w Bremm (nie znam patrona)
8. Beilstein nad Mozela
9. wieczorny widok na Alken nad Mozela i ruine zamku Thurant
Jak zwykle klasa. Wszystkie b. dobre, ale dwójka dla mnie wybitna:)