Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie
Cytat:
Zamieszczone przez
Goomis
Nie rozumiesz raczej o co mi chodzi. Umiem po angielsku i nie chodzi mi o tłumaczenie...
Skoro piszą, że krzyżowy od 5.6 to i poziome i pionowe linie powinny działać od 5.6
A tu wyszedł jakiś dziwny twór, że krzyżowy od 5.6, ale pionowe łapią dopiero od 2.8 - więc między 2.8 a 5.6 to on nie jest krzyżowy tylko liniowy czuły na poziome linie. Chyba, że ja naprawdę czegoś tu nie rozumiem.
Goomis, a tutaj patrzyłeś Canon U.S.A. : Consumer & Home Office : EOS 6D są pokazane punkty af i właśnie ten krzyżowy. Napewno Ci to wszystko wyjaśni. Śledzenie af w ai servo można dostosować za pomocą śledzenia, przyspieszania i zwalniania czułości śledzenia czyli tak jak w 5d III. Oczywiście iso można rozszerzyć do wartości iso 50 i wtedy z czasem migawki 1/4000 nie będzie problemu. Najlepiej całą tą zakładke Features przeczytać. Nie wiem czy zauważyliście, ale będzie można wykonać więcej zdjęć według specyfikacji to 1090 fotek przy 23 stopniach z użyciem wizjera. Znając życie będzie ich więcej niż podane. W canon 7D podają jak dobrze pamietam 950 zdjęć, a 1200 spokojnie można zrobić. Pozdro
Nawet lepiej, że dali 1/4000s zamiast 1/8000s. Kolejny powód aby było taniej niż D600.
Cytat:
Zamieszczone przez
sando
Nawet lepiej, że dali 1/4000s zamiast 1/8000s. Kolejny powód aby było taniej niż D600.
Przecież D600 też ma 1/4000.
Canon U.S.A. : Consumer & Home Office : EOS 6D
Cytat:
Zamieszczone przez Canon
Bulb - ISO 400 fixed*1
*1: It depends on [Minimum] and [Maximum] of auto ISO setting.
Hmm?
Patrzac na specyfikacje dla mnie bylby to aparat idealny, poza ceną:mrgreen:
Mały i lekki FF i (wreszcie!) wbudowany GPS:)
Cytat:
Zamieszczone przez
sniper88
Mały i lekki FF i (wreszcie!) wbudowany GPS
Kurczę! On naprawdę jest mały!
jak pisałem wcześniej jest taki jak 7D tylko 3 mm się różni na szerokość i głębokość a to niewielka róźnica. 7D nie jest aż taki mały, a ma dobrą ergonomie i jest w sam raz nawet w większej ręce dobrze się go trzyma. Szkoda że nie ma takich wymiarów jak 7d bądź ciut większy:)
Cytat:
Zamieszczone przez
pawelo1
Jeśli punkty AF są rozłożone tak szeroko jak na tamtym obrazku to super, wreszcie ktoś poszedł po rozum do głowy.
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
Przecież D600 też ma 1/4000.
Zgadza się. Chodzi mi o to, że jeśli w tej kwestii jednak 6D nie jest lepszy od D600 to porównując wszystkie zalety obu aparatów 6D ma o jedną zaletę/przewagę mniej więc jest to kolejny powód do niższej ceny względem D600.
Mogli usunąć jeszcze przycisk AF-ON i INFO, byłby niezły trabant :mrgreen:
troche teorii spiskowej: najbardziej zastanowiło mnie to, że w tym samym momencie C i N wydają bliźniacze puszki, które bedą ze sobą konkurowały i niestety obje mają czas do 1/4000. tak mnie to troche zastanowiło
poza tym bardzo fajny model canona wakacyjno-wycieczkowy
szkoda tylko tego AF, że ma tak skupine pola blisko siebie i 1 krzyż
Nie mogli zrobić 7D Mark II FF ? Wymienili by matrycę no jeszcze mogli by procesor na Digic 5+.
Cena w górę i było by lepiej. Chyba ?
No ale ten D6 FF jest przeznaczony dla osób które chcą pełną klatkę ale wykorzystają tylko te funkcje które ma ten aparat. Więc po co robić cuda w tej puszce żeby cena wzrosła. Przecież już jest 5D MIII który jest dużo lepszy i przeznaczony właśnie dla osób z innym podejściem do fotografii.
Marudzę a jeszcze jest świetna kosa 1D X : ))) (Oczywiście o cenie proszę zapomnieć) :P
EDIT: Szkoda że marzenia o FF prysły. Z takimi opcjami jakie ma 6D to już wolę 7D. ;)