Odp: EOS 650D - lustrzanka z nowym AF
Ci którzy się zastanawiają pomiędzy 650D a 60D. Może pomoże. DigitalRev TV - YouTube
Ciekawe, że dpreview podaje, że dla EOS M dostępny jest cyfrowy zoom w video znany z 600d. Możliwe więc, że 650d otrzyma go na jesieni z nowym firmwarem?
Cytat:
Zamieszczone przez
subbar
heh kilka stówek to bym w ciemno dołożył :) się boję że więcej trzeba będzie dopłacić. Jak już wspomniałem do potrzeb zawodowych potrzebuję HDRy żeby z samochodów szczegóły wyciągać - nie interesuje mnie czy kolorystycznie będzie ok chodzi o szybki efekt wyciągania z cieni i niwelowania prześwietleń - bez potrzeby użycia programu - ~200 zdjęć dziennie w których HDR by pomógł. Oczywiście tak mi się tylko wydaje bo chyba się jeszcze nikt nie kapnął że tak się da przekręcić rolkę i zero zdjęcia w hdr z 650d w necie :)
Latanie ze statywem odpada.
Nie wiem czy wiesz jak działa HDR w 650D ale latanie ze statywem to jego nieodłączna część.
Aparat robi trzy klaty w serii i składa je w HDR.
Dla mnie zupełnie zbędny bajer
Cytat:
Zamieszczone przez
duperel
Nie wiem czy wiesz jak działa HDR w 650D ale latanie ze statywem to jego nieodłączna część.
Aparat robi trzy klaty w serii i składa je w HDR.
Dla mnie zupełnie zbędny bajer
Dzięki za informację - skoro tak jest to odpuszczam sobie zmianę :)
A mógłbyś przesłać jakieś linki do fotek wykonanych normalnie i hdr. Ciekawe jestem jak to Canonowi wyszło.
Cytat:
Zamieszczone przez
duperel
nieprawda
zależy co chcesz uchwycić
spokojnie z reki można zrobić
Cytat:
Zamieszczone przez
nowalija
A mógłbyś przesłać jakieś linki do fotek wykonanych normalnie i hdr. Ciekawe jestem jak to Canonowi wyszło.
Też przyłączam się do prośby.
Strzeliłem tylko żeby zobaczyć jak to działa więc nie oceniajcie proszę walorów artystycznych :)
Od tamtej pory nie włączyłem nawet tej funkcji
JPG
HDR
To z ręki?
Czy możesz pokazać jakiś detal - np. liny (wanty) mostu?
Thnx!
Z ręki, oparłem łokcie na poręczy mostu.
Mogę cyknąć jakąś konkretną scenkę jak jest zapotrzebowanie na tego typu sample ale specjalnie się nie wyrywam :)