A ten w białym płaszczu i czapce obok Cichego, to kto? :-D
Wersja do druku
Inżynier Canona
cena na pewno będzie wyższa, obstawiam 10-12 tys
ty no, nie tlumacz mi angielskiego literalnie na polski ;)
wez mi nawet nie mow, bo tez mam takiego strita i nawet ze statywu i z matowka w kratke klade poziomy o te 2 procenty....
ja bym pare rzeczy wspomnial (MLU, drabinka ekspozycji +/- 3EV), ale jak znam Canona to i tak rumakowanie juz sie dawno skonczylo. predzej drukowanie przez wifi dodadza, niz cos normalnego, przydatnego do fotografii... 8-)
tez by mi sie przydał wyższy punkt oczny jako okularnik :D
Dla mnie ważne
W trybie <M> ISO auto 100 – 3200
AF – 9 krzyżowe, zakres -2 – 18 EV
Cichy daj popaczeć w swoją nową szklaną kulę :D
Jeżeli to prawda i 5D3 będzie miał małą matrycę (12-16?), AF na poziomie tego z 7D. Z 9 krzyżowych punktów od 2.8 to byłoby bardzo miło.
Chętnie zostałbym wtedy z 5d3 i 5d2 w plecaku :p
Hmm jak Cichy pisze, że tanio nie będzie to aż mnie ciarki przeszły (15k?) :p
Aaa jeszcze jedno. Co do przycisku RATE. Nie sądzę, żeby to było do nadawania wagi fotkom. Raczej upatrywał bym tutaj frameRATE - czyli szybka zmiana fpsów w video.
Rate jest na niebiesko co oznacza, że jest to funkcja działająca podczas przeglądania wykonanych zdjęć, a nie podczas fotografowania/filmowania.
Tapatalk
No ale z tych zdjęć wynika też jeszcze jedno.. Jak się dobrze przyjrzeć temu gripowi... Umiejscowienie nowego joya i brak otwarcia klapki od baterii dla mnie sugeruje jedno... Czy sposób otwarcia gripa jak w serii 1d/ds/dx... Czyli nowy( a może zaadoptowany z "starej" serii 1? ) standard baterii?? No i o tym też świadczy jakby część klapki na której jest zawias po lewej stronie gripu... No ciekawe co to będzie...