Tak:!: Bossska smiena8, o cudownych właściwościach optycznych porównywalnych do 5Dm2 z 35L, miała samowyzwalacz:!:
Nie:!: Pracownicy Saturna słyną z czujności i kto wie czy widząc zdjęcie [307] nie nasłali by na mnie pracownika socjalnego:razz: Aczkolwiek patrząc przez pryzmat czasu (był rok '77) w miejscu Saturna wykonywano inne rzeczy, a kolorowe odbitki robili w Fotonie (a tam pracowały siostry mojego ojca, więc najprawdopodobniej były one poza cenzurą). Gdyby jednak odbitka została dostrzeżona przez czujne oko 'politycznego', to podejrzewam że i tak by się nic nie stało gdyż zdjęcie (przypatrz się dobrze) obrazuje 'dobrobyt'. Jakby było lepsze technicznie to trafiło by z pewnością do styczniowego numeru Kraju Rad:rolleyes:
Kraj Rad: to gazeta o doskonałej jakości druku na papierze kredowym o najwyższej jakości i śmiesznej cenie. Mimo tego nie sprzedawała się dobrze. Przyczyny takiego stanu rzeczy były dwie. Pierwsza - papier był zbyt śliski i nie można było podcierać nim sobie tyłka, a druga - papier (a może farba) nie nadawał się na podpałkę w piecu.
Wracam do myśli przewodniej wątku. Pogoda w dalszym ciągu mało sprzyjająca...
[308] Żołędowo - kościół.
[309] Jezioro Białe - Samociążek
[310] gdzieś w okolicach Wilczego Gardła
[311]
[312]
P.S.
Dziękuje za oznaki sympatii, jest mi wielce przyjemnie :)