AF w Canonie to Sigma zgaduje. Możesz jeszcze ją czipować w serwisie. Czy pomoże niewiem. Najgorszym błędem jest włączenie wspomagania ostrości w lampie w trudnych warunkach. Ostrzy gdzie popadnie.Cytat:
Zamieszczone przez MARANTZ
Wersja do druku
AF w Canonie to Sigma zgaduje. Możesz jeszcze ją czipować w serwisie. Czy pomoże niewiem. Najgorszym błędem jest włączenie wspomagania ostrości w lampie w trudnych warunkach. Ostrzy gdzie popadnie.Cytat:
Wyobraź sobie że nie :oops:Cytat:
Zamieszczone przez gietrzy
http://www.optyczne.pl/index.php?tes...t_ob=30&roz=10Cytat:
Zamieszczone przez bundy
Gietrzy, moje szkiełko już było w serwisie. Przysłali nowe bo w tamtym miałem na 17mm przy f/2.8 takiego BF, że głowa bolała. Nie miało znaczenia z lampą czy bez. Za to po wywołaniu zdjęć z kliszaka wszystko było bardzo ok. Więc szkło jest dobre. Body mu nie leży.
:)Cytat:
http://canon-board.info/showthread.php?t=2758
he he to Ci koledzy doradzają 20d, 30d szkoda, że nie 1dynki:). W zupelności wystarczy 300 lub 10d, 50 f1,8 20 f2,8 ex 550 i więcej Ci do szczęścia nie potrzeba:)
a jak ewentualny klient zapyta czm robisz powiedz, że zenitem z 12mpx matrycą. będzie zachwycony.
Cytat:
Zamieszczone przez Triszer
Brakuje E-TTL II . Dlatego 350D to wg mnie minimum.
Ze o skutecznym oproznianiu bufora przy szybkich seriach w czasie reportazu nie wspomne :roll: .
eee tam, ja robie tylko w jpg to mi wystarczy... czasem tylko brakuje czegoś powyżej 50mm
(raz mi się zdarzylo i Vitez wiesz co dalej trzeba robić:))
Ale fakt, że przy dzisiejszych cenach 350tka jak najbardziej.
Prawie tak jak mowisz, tez wymieniam (czasem) 6szt. AA w CP-E2, w lampie raczej dopiero po powrocie do domu !!Cytat:
Zamieszczone przez Mikołaj
A cena CP-E2 zwraca sie szybko i nawet nieraz mawiam,
ze kasa wydana na CP-E2 to jedne z najlepiej wydanych pieniedzy :)
Nastepne tego typu urzadzenia kosztuja 3x wiecej i wiecej.
A tu cena packa i 16 szt. AA solidnej pojemnosci i :D
Polecam
Doradzasz człowiekowi format jpg na ślubach? :evil:Cytat:
Zamieszczone przez Triszer
Warunek absolutny. Bez E-TTLII to lepiej przejść do konkurencji IMHO:twisted:Cytat:
Zamieszczone przez Vitez