To czy są warte dla Ciebie ocenić możesz tylko Ty sam. Nikt Cię tu nie wyręczy :).
Wersja do druku
To czy są warte dla Ciebie ocenić możesz tylko Ty sam. Nikt Cię tu nie wyręczy :).
wojtek_j - najprościej - pójdź do sklepu i pomacaj 500d - będziesz wiedział czy różnice są na tyle wyraźne że warto sobie zawracać gitarę - to nie aparat robi zdjęcia lecz Ty, tutaj napewno 500d nie zrobi 'lepszych' zdjęć, co najwyżej nagra lepszy film a zdjęcia będą mieć ciut więcej Mpix.
Kupując nowy aparat do 500d dokładasz mniej niż jakbyś sprzedał 450d i chciał kupić 500d.
Natomiast, sam lubię nowe bajerki i wiem jak to jest miec parcie na coś nowego - tu Cię doskonale rozumiem - jeżeli ma Ci to dać radosć - odpowiedziałeś sobie sam :)
beznadziejne (w sumie po to jest forum zeby takie zadawac :) ) sa takie pytanie "warto dolozyc czy nie warto" ...jestes na forum od marca 2006 takze domniemam ze posiadasz juz jakas wiedze o aparatach marki canon (tudziez innych aparatach) i powinienes sam wywnioskowac subiektywna opinie na ten tamat, sugerujac sie chociazby linkami podanymi w opisie aparatu na dcviews.com, moim zdaniem sugerowanie sie opiniami innych uzytkownikow jest zle ....dla jednego wyznacznikiem jest 5d dla drugiego 400d.
Szkoda, ze Canon nie ma prenumeraty na nowe puszki XXXD, albo tzw. planu jak na telefony. Co roku, albo kiedy tam wyjdzie, przysyłaliby mi nową za dopłatą i zabierali starą .
A T1i poza filmami ma jeszcze wyższe ISO i bardzo ladny wyświetlacz.
nie gadajcie tyle tylko wstawiajcie jakieś fotki albo filmy z 500d :)
jakie są dostępne opcje w trybie video ,czy jest coś więcej niż w 5d ?
Na fotopolis pokazali fotki testowe:
http://fotopolis.pl/index.php?n=8928
Mi bardzo sie podobają, ale ze względu na moje podniecenie tym aparatem nie jestem wiarygodny ;))
Welcome to 500D FullHD' owners club :D
To seria pytań ;)
-Fajny jest? xD
-kupiłeś w necie czy w normalnym sklepie
-jaka karta pamięci i czy szybko robi zdjecia seryjne z nią czy się dławi po jakimś czasie
-ile zajmuje film w fullhd i hd (1s)
-lepiej sie go trzyma niż 450d? Bo miałem okazje pomacac w sklepie poprzednika, a 500d kupię chyba przez neta (cena)