Mam cztery energizery 2450 w S2 IS i dzialaly w SX10 bezproblemowo.
Wersja do druku
Mam cztery energizery 2450 w S2 IS i dzialaly w SX10 bezproblemowo.
nie wiem, sprawdzałem to tylko raz wiec może to był jakiś chwilowy błąd, wszystko się może zdazyc, ale wychodzi na to ze wiekszosc akumulatorków działa, może jeden z moich był jakiś wadliwy ?
Ludzie wprowadzacie lekkie zamieszanie z opinią jednego użytkownika.
Aparat jest przeznaczony na akumulatorki NiMH AA i nie ma opcji aby nie zadziałał na nich aparat chyba że akumulatorki są wadliwe.
Dane producenta:
4 baterie alkaliczne AA lub akumulatory NiMH (NB4-300) (w komplecie baterie alkaliczne)
Zywotnosc baterii
Około 160 zdjęć (przy użyciu dostarczonych baterii)
Około 420 zdjęć (przy użyciu opcjonalnych akumulatorów Canon NB4-300)¹
Około 720 minut odtwarzania (przy użyciu dostarczonych baterii)¹
Około 840 minut odtwarzania (przy użyciu akumulatorów Canon NB4-300)¹
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
http://www.vimeo.com/2464906
tego ci nie da 450tka :)
Chciałem gdzieś kupić ten aparat, ale oczywiście nigdzie go nie ma. Niezła kampania Canona: limitować produkt przed świętami, żeby ludzie chcieli go jeszcze bardziej. Nie powiedziałbym aby to było zbyt etyczne...
Witam Wszystkich.
To jest znane działanie Canona chyba nie celowe i nie tylko w branży aparatów. Wiecznie brakuje czegoś, rzucają małe partie i potem trzeba czekać. SX1 na allegro się pojawiła ale bardzo szybko znika. Z tego co wiem to do Polski trafiła mała partia i zaraz nie będzie ich a następna partia po nowym roku. Jak ktoś juz ma to cudeńko to proszę dajcie jakieś foty testowe do popatrzenia. Siudym Ty chyba masz już go na stanie więc się pochwal swoją opinią.
to trzeba być naprawdę zdesperowaym - w tej cenie lub za niewiele wyższą mozna kupić nowy 450D z 18-5 IS
Właśnie dostałem dzisiaj od św. Mikołaja z DPD :mrgreen: i nie żałuję wyboru... Na początku trzeba się przestawić się z kompaktu, poznać puszkę, szkło... Wrażenia póki co niesamowite :) Zupełnie inny poziom wtajemniczenia w fotografię. Szkoda, że brak funduszy na inne szkiełka (no i ceny tych przyzwoitych przyprawiają o ból głowy).
Do nauki KIT wystarczy, za jakiś czas sobie coś sprezentuje - nie wszystko od razu. Widziałem pełno ładnych zdjęć z kita więc pozostaje kwestia poznania aparatu :-D
Osobiście najbardziej boli mnie brak obrotowego wyświetlacza, chociaż zdecydowanie bardziej praktyczny od LiveView jest wizjer.
Wracając do SX1 nadal czekam na konkretny i zawierający dużo przykładowych zdjęć (w różnych warunkach) test. Filmów w sieci widziałem dosyć sporo. Zoom na prawdę robi wrażenie.
Śmieszny "jelly" efekt powstaje podczas poruszania w trakcie filmowania ;) Widział to ktoś? Nie jest to wada dyskwalifikująca, właściwie to tylko dziwne zjawisko, które nadrabiane jest jakością nagrań. Ciekawe ile zajmuje 10min film w FullHD :neutral: :?:
Co do matrycy CMOS o takich rozmiarach chyba nie wypada wiele lepiej niż CCD. Jedyna różnica rozdzielczość wideo i szybkość zdjęć. Warto dopłacać 50% ceny, szczególnie, że pewnie niewielka część wykorzysta te opcje??
Szyna, gratuluję, do mnie Mikołaj pewnie przyjdzie z 450D po świętach, pewnie będzie taniej, :)
aha, co do drugiego szkiełka obok kitowego ja szykuję sie do niedrogiego, ale w miare dobrego 50/1.8
pozdrawiam