-
ze świateł, Sergiuszu, ze świateł...zakładając, że zdjęcie jest za jasne a nie wyjarane do maksimum... wszystkie podręczniki, do czytania których byłem zachęcany kiedy pokazałem tutaj swoje pierwsze zdjęcia wskazują na to, że lepsze jest zdjęcie prześwietlone niż niedoświetlone...Kelby, Freeman, Beardsworth ciągle są dla mnie autorytetami w tej dziedzinie...wydobywanie szczegółów z cieni wiąże się ze zwiększoną ziarnistością tych miejsc i o paskach na garniturze zapomnij:))) (nota bene to albo tenis albo rapaport:)), zresztą nie bądźmy drobiazgowi, mnie nie chodzi o te paski...ale o nos, usta, oczy czyli rzeczy o wiele ważniejsze od pasków czy koronek
no i nie zapominajmy jeszcze o jednym...istnieje coś takiego jak obróbka w trakcie której zamiast tracić szczegóły można je odzyskiwać
-
Hej pank
idź robić zdjęcia bo za dużo czasu tracisz na forach i żal traconego czasu i talentu.
Pozdrawiam
-
117.
Następne zlecenie, tym razem tylko sesja poślubna, para brała cywilny z którego nie chciała zdjęć. Wiem że na 119 twarz jest przepalona maksymalnie, nic nie dało się z tym zrobić, ale jakoś mi to nie przeszkadza i lubię to zdjęcie.
118.
119.
120.
-
ha...i znowu mi się podobają:)))...jeśli w ogóle można mówić o gorszym zdjęciu to 118...brakuje mi troszeczkę twarzy panny młodej... ale to czepialstwo jest:)
-
-
Dzięki, Panowie. Trochę pomieszało mi się w opisie i to co pisałem o 119 oczywiście dotyczyło 118.
-
No to tak dla odmiany, przedstawiam Wam nowego człowieka, zdjęcia ze szpitala więc nie specjalnie były warunki do ustawiania ani możliwości żeby czymś błysnąć:
121.
122.
123.
124.
125.
126.
-
zdjęcia fajnackie, ale zamiast "przedstawiam Wam nowego człowieka" powinno byś chyba "przedstawiam Wam szczęśliwą rodzinę":))) dawaj tu zaraz więcej zdjęć malucha:)))
widzę, że mało wybredny jest jeśli chodzi o spożycie:)) chociaż z tego co pamiętam w tym wieku mięskiem się jeszcze nie karmi:))
-
fajne zdjęcia ale 122 bym sobie odpuścił na Twoim miejscu ;)
-
Dlaczego bo widać jak mały cycka ssie ?
Fajna seria :)
Też chciałbym umieć takie robić :(