Mam nadzieje że piszesz tak nie dlatego że chcesz włąsnie go sprzedac :D
A może ktoś wrzucić jakies fajne semple z 1dsa ? nie musza byc to cropy chodzi mi o jakość obrazowania ewentualnie przykłady z ciemnego koscioła jak działa AF i ISO ;)
Wersja do druku
Mam nadzieje że piszesz tak nie dlatego że chcesz włąsnie go sprzedac :D
A może ktoś wrzucić jakies fajne semple z 1dsa ? nie musza byc to cropy chodzi mi o jakość obrazowania ewentualnie przykłady z ciemnego koscioła jak działa AF i ISO ;)
Gdy to pisał to już miał klienta:)
himi jakbys przypadkiem kiedys był we Wro daj znac chętnie bym przestrzelał DSa bo kusi coraz bardziej ale myśle ze dopiero w okolicach marca/kwietnia będe szukał dla siebie chyba ze w DE znajde coś taniego, bądz co bądz 5dmkII korci ale teraz zdecydowanie potrzebuje wiecej detali i sprawnego AFa ;)
Ok, w Rawiczu bywam częściej niż Wrocławiu, ale może...Dam znać jak polecę w tej rejon.
mam bardzo podobny dylemat co Ghent
z tym że mnie interesuje tylko studio, więc warunki sprzyjające nawet przy słabym AF - rzecz jednak w obrazowaniu - czy na niskich czułościach przy dobrym świetle - studio - różnice będą zauważalne? miał ktoś okazję w taki sposób użytkować w/w modele ?
Po sprzedaży 5D, Ds-a ściągnąłem za ~5600pln zza oceanu. Przebieg 11tys, zero otarć. Do 5D nie ma nawet co porównywać. Inna półka w każdym calu.
tak na szybko - dzisiaj w studio
1ds II ISO 100 f11 1/125
www.sebastianfrost.com/luzem/frost ds1_127 ok.jpg
5D niestety nie mialem ze soba, ale dla porownania- to samo
H3D 39 mln
www.sebastianfrost.com/luzem/frost_hassel.jpg
jak chcesz to moge wrzucic Ci gdzies studyjnego rawa z ds1
To proszę wrzuć gdzieś tego RAWa z Dsa. Chętnie popatrzę i przetestuję w ACR.
Też szukam fajnego Dsa, ale koniecznie z fakturą. Chyba złożę podanie o euronip i spróbuje kupić za granicą z możliwością odliczenia vatu, no chyba że w Polsce coś ciekawego znajdę. Jedyne co mnie powstrzymuje przed kupnem DsII to brak autofocus adjustment.
www.sebastianfrost.com/luzem/WH5P0127.zip
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
to zastanow sie - czy chcesz miec zawsze ostro - czy tez wiecznie kombinować -4 +6 - 2 +15