Nie musisz, wystarczy że ja się nim cieszę.
Wersja do druku
Nie musisz, wystarczy że ja się nim cieszę.
A coś konstruktywnego potrafisz napisać? Jakie tak dla porównania wyniki osiągają Twoje komputery?
Kupując rok temu tego Mini M2 16/256, był droższy niż obecny podstawowy, no nic więcej nie kupowałem. Wymieniłem natomiast monitor do zdjęć na Studio Display.
Osobiście czekam od roku na nowego Studio M4 MAX, jeśli nie przesadzą z ceną, celuję w 32/1TB lub 64/1TB. Dysk może być mniejszy nawet 512, dla mnie to ma małe znaczenie. Jak pisałem wcześniej, pecetow już nie chce a przynajmniej nie planuję.
Ja przez chwilę myślałem o mini tak zeby zobaczyc z czym to sie je ale byłby dla mnie dużym ograniczeniem więc musiałbym i tak mieć PC, który już posiadam i który jest mocniejszy od mini więc zakup mini nie miałby sensu. Każdy ma inne potrzeby.
A Ty co konstruktywnego napisałeś? Uważasz, że nikt z nas nie potrafi liczyć lub dobrać sprzętu do swoich zastosowań i potrzeb? Pewnie większość z nas miała lub nadal ma styczność z Windowsem.
Tak wyśrubowany wynik z 5700x3d + 3070 ciężko pobić.
Mój poprzedni pecet do zdjęć był już za bardzo wiekowy, więc miałem prościej. Ale również rozważałem jakiś mocny pc konfig. Na ten moment podstawowa wersja mi starcza, to całkiem sprawnie pracuje. No i nie mam w końcu niepewności z kolorami, łatwiej jest.
Dla mnie to nie musi bić rekordów, obym tylko nie czekał na komputer gdy robi swoje.
Z mojej perspektywy zamiast wydać ponad 10tys na pc, wydałem 3.5 na pudło mini. Za różnice zmieniłem monitor na Studio Display.
Kolega od świecidełek jak widać nadal nic mądrego nie ma do powiedzenia.
Ja kładę lewy kciuk na cmd i palec wskazujący na c i v
Na windzie muszę użyć albo dwóch rąk albo czwarty palec na ctrl a wskazujący na c i v.
Ja mam OWC Envoy Pro FX, oraz
talerzowy SanDisk Professional G-DRIVE PRO SPACE Desktop Drive, oraz
Unitek S1226A obudowa dysku M.2 PCIe NVMe z nie pamiętam jakim dyskiem.
Backup to Synologi w raid x2.
Ten Adata SE920 ma lepsze parametry od moich gratów.
A kolega od "stymulatora" wydał już swoją autorytatywną opinię. Możemy się rozejść. Dziękujemy Ci wszechwiedzący mistrzu, tak bardzo obeznany i doświadczony z macOS oraz procesorami w architekturze ARM.
Tak też się staram z tym kciukiem, choć ja "c" wciskam środkowym, "v" wskazującym.
Przeklęta pamięć mięśniowa.
Mam obudowę UGREEN M.2 NVMe USB 3.1 Gen2 10Gb/s, chciałem coś szybszego i wpadła mi w oko ta Adata.