Przeca ten obiektyw jest zrobiony po taniości ;)
Wersja do druku
A to w cenie 70-200 2.8 sie dalo, a tu sie nie dalo? Ile kosztuje zeby to zrobic? Grosze [emoji1787]
W korporacjach decyduje Excel.
Ten pierścień na bank jest demontowalny bo inaczej nikt by nie sklecił do kupy tego obiektywu :lol:.
Widać tam jakąś zaślepkę, pod nią jest pewnie śrubka. Tyle, że nie jest to demontaż w rozumieniu użytkownika, czyli proste odpięcie.
Takie mocowania powinno być rozwiązane standardowo - pierścień na obiektywie z odkręcaną stopką żeby wymienić tą dziwną stopkę dostarczaną w komplecie przez naszą ulubioną firmę na coś w standardzie arca lub żeby używać bez stopki jeśli jest taka potrzeba - przykłady w systemie są jak to ma wyglądać
:D :D :D
Grztus, dziś przepiękna pełnia, gdy Księżyc wschodził był absolutny sztos, dawaj te foty tu raz dwa! :D
Ajj byłem wówczas w lesie, okoliczne jeziorka zwiedzałem ale jakoś już po godzinie 16 wyszedłem z lasu na najwyższą tutejszą górkę i oczom mym ukazał się księżunio, był duży, okrągły taki żółciutki, jakże piękna to chwila była. A aparat mój oj jak daleko był, oj, oj :mrgreen:
Dołożyłem 4 fotki do folderu, w tym porównanie Księżyca na 800mm oraz z extenderem RF 1.4x (1120mm).
Katalog ten sam co był, czyli: https://drive.google.com/drive/folde...usp=drive_link
Co do mocowania stopki - faktycznie nie ma pozycji, w której byłaby zsuwalna (tak jak na przykład w Sigmach).