wyglada na to ze zarowno domke jak i mekko praktycznie ciezko znalezc. W UK ceny Domke kosmiczne. Czy te torby w standardzie maja te komory z wysciolka wkladane?
Wersja do druku
wyglada na to ze zarowno domke jak i mekko praktycznie ciezko znalezc. W UK ceny Domke kosmiczne. Czy te torby w standardzie maja te komory z wysciolka wkladane?
Tak, ale zależy od modelu. F3x nie ma insertu, ma takie szmaciane wszywki, które akurat dla mnie są lepsze od insertu, nie zabierają tyle miejsca. Sam mam tę mekko r3X, ona ma insert, w bliźniaczą domke wsadziłbym może o jedno szkło więcej. Większe modele, np. f2 np mają insert na szkła, puszkę wkładasz osobno, ale na miękkie podłoże. Domke i mekko to nie są puchate torby do rzucania. To typowe worki - transportówki, ale są wygodne, wyyyytrzymałe i chronią sprzęt - naprawdę. Sam nie pieszczę się z zabawkami, a niczego nie rozwaliłem...no przepraszam spadła mi f3x ostatnio i strzaskałem UV na 70-200 (opisywałem już) - ale to samo miałoby miejsce pewnie w miękkim tamracu. Po prostu lot był z wysokości metra....wymsknęła mi się jakoś dziwnie:) Szkło nietknięte. W torbie stało poza insertem, teraz stawiam je na jednym kawałku insetu - małym - taka dodatkowa poduszka.
Mam chwilę czasu, pstrykam ci wnętrze tej F3X, za 5 minut fotki...
haha, no wlasnie :)
To jest po prostu inny rodzaj toreb tylko nie rozumiem tej ceny Domke niestety za kawalek materialu w stylu jeansow:) (tak w recenzjach ludzie pisali na fredmiranda np). :) Najlepsze chyba w tym rodzaju toreb jest to ze zmiescisz tam wiele a i tak wyglada na mala torbe, w odroznieniu od tamracow i lowepro.
Płacisz za lata użytkowania trwałej na maksa torby. Ten materiał wytrzyma więcej niż niejednej lowe. Upload-uje właśnie 9 zrobionych przed sekundą fotek mojej R3X - obejrzysz sobie.
voila http://img253.imageshack.us/gal.php?g=mek2.jpg
Używa ktoś może Lowepro Slingshot 300 AW. Zastanawiam się na tym rozwiązaniem. Chce tam zmieścić sprzęt jak w stopce. Czy można ją nosić wygodnie na ramieniu, nie tylko jako plecak?
na twoim miejscu bym wzial jakis plecak, duzo wygodniejszy niz te slingshoty
Ja uzywam SlingShot 200 AW. Torba wygodna, praktyczna, ma sporo zakamarkow, spokojnie mozna wlozyc dokumenty, czy telefon, klucze.
Ja wkladam 5D II z 35mm 1.4, dodatkow0 85mm 1.8, 580 EX II, ladowarka 5D II oraz troche "dupereli". I mam zapas. Czy wejdzie 70-200 - nie sprawdzalem.
Dosc szybko zaklada sie ja przez glowe, wiec na ramieniu nie nosilem, ale przed chwila sprawdzilem, ze na ramieniu tez mozna, nie ma jakiegos dyskomfortu.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Gdybym mail nosic 2x body lub wiecej obiektywow - wtedy raczej wlasnie plecak, niz slingshot. Przy tym co mam aktualnie w stopce - moim zdaniem wystarcza.
Domke F-3X kupiona:) Tamrac System 6 znalazl nowego nabywce:)
Kupilem domke na ebayu u sprzedawcy z HK - mial dostepna, cena tez byla (ok 300zl na polskie). Kupilbym Mekko ale nigdzie tego znalezc nie mozna po prostu....
W Polsce ta domke to rzadkość, ostatnio była jedna na alle, poszła za ponad 300. Dobrze kupiłeś.
Czy Domke jest warta swojej ceny ? Czy na prawde jest solidna i wytrzymala torba ? Chce kupic ale gosc ma F2 oliwkową a shoulder pad jest czarny - chyba tak sobie to wyglada takie połączenie