Wiesz może na potrzeby zupełnie amatorskie taka funkcjonalność wystarczy. Do żadnych innych zastosowań się to nie nadaje. Swoją drogą niektóre kompakty robią lepiej za kamerę :lol:.
Wersja do druku
Wiesz może na potrzeby zupełnie amatorskie taka funkcjonalność wystarczy. Do żadnych innych zastosowań się to nie nadaje. Swoją drogą niektóre kompakty robią lepiej za kamerę :lol:.
D90 może i ma matrycę z D300 ale z mojego D300 RAW zajmuje prawie 2x więcej miejsca na karcie niż z D90 mojej kobiety..przy tych samych ustawieniach bez odszumiania i innych głupot bitowo-profilowych.
D90 to najlepsza amatorska lustrzanka na rynku - nie da się zaprzeczyć, ale coś tam gubi po drodzę - choć nie widać różnic.
Witam,
Miałem okazję pobawić się przez 2 dni nowym D90 z obiektywem Nikkor
18-200, powiem tak - rewelacja !!!
ISO użytkowe nawet do 1200, szybki AF (mało się myli), szybkostrzelny (4,5
kl/s to naprawdę szybko).
Klawiszologia na tyle zrozumiała że po półgodzinie byłem w satnie zmieniać
większość parametrów (bez instrukcji).
Wyświetlacz rewelacyjny, na prawdę widać szczegóły. LiveView też w pożądku (troszke wolniejszy AF).
Tak czy owak polecam. Jak Canon nie wypuści czegoś równie dobrego po nowym roku to przechodzę do Nikona ;-)
Moja opinia może być małoobiektywna bo nie miałem okazji pobawić się czymś porównywalnym z Canona.
Pozdrawiam,
Maciej
Zawsze mówię, że wyświetlacz jest do oglądania co najwyżej histogramu. Jak dla mnie mogłoby go w ogóle nie być. Oczywiście, że na taki jak w 50d patrzy się lepiej niż w 40d. I co z tego? Naprawdę niewiele więcej można się z tego dowiedzieć o zdjęciu.