Odp: Re: Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.
Cytat:
Zamieszczone przez
kardwa
Ja wyciągam spokojnie do 2300 klatek na jednej baterii. Co prawda nie wesela ale głównie sport choć podobno R do sportu się nie nadaje.
Jedziesz głownie serią? Pytam, bo zauważyłem, że jak robię dużo zdjęć w krótkim czasie (jadąc serią), to rzeczywiście można wyciągnąć dużo więcej ilościowo zdjęć niż jest deklarowane.
Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.
Kolejny i kto wie czy nie najważniejszy argument przemawiający za tym aby zainstalować sobie aktualizację firmware w wersji 1.2.0.
https://www.youtube.com/watch?v=dfenxw0OKbc
Cytat:
Zamieszczone przez
robertskc7
Promocji poświątecznej - 7999 nic nie przebije, a sezon coraz bliżej, wiec chyba o sprzedaż nie muszą się martwić. Co do eor agd i innych to gwarancję canona można też realizować przez CSI.
A w Ameryce znowu ceny obniżają: https://www.canonrumors.com/big-cano...pter-for-free/ :confused:
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Jedziesz głownie serią? Pytam, bo zauważyłem, że jak robię dużo zdjęć w krótkim czasie (jadąc serią), to rzeczywiście można wyciągnąć dużo więcej ilościowo zdjęć niż jest deklarowane.
Zgadza się. Duża część jest w burst mode choć nie więcej jak 2-3 klatki jednego ujęcia.
Cytat:
Zamieszczone przez
kardwa
Zgadza się. Duża część jest w burst mode choć nie więcej jak 2-3 klatki jednego ujęcia.
To może podaj zakres godzinowy takiego fotografowania. Na 6d2 i takiej samej baterii osiągam niewiele wyższą liczbę zdjęć, ale w ciągu 12godzinnego reportażu + częste sprawdzanie ostrości/ekspozyzjii na ekranie.
Około 4 godzin. Ostatnio w 3 godziny zrobiłem około 1300 i zostało nieco ponad 40%. Jak dla mnie jest to bardzo przyzwoity wynik. I tak zabieram ze sobą przynajmniej dwa zapasy LP-E6 więc problem z mniejszą wydajnością z baterii mnie nie dotyczy.
Focę już trochę eosem R i chciałem powiedzieć, że jego LCD to jest najlepszy ekran jaki widziałem i jego przewaga w stosunku do A7RIII jest spora, co w bezlustrach ma spore znaczenie.
właśnie wyszedł Tamron 35-150 2.8-4(na razie do N), ciekawy spacerzoom do R będzie
nie jest nawet jakoś kosmicznie wielki ale mordę ma wysuwana..
dla C -waga 790 g i 800$
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
właśnie wyszedł Tamron 35-150 2.8-4(na razie do N), ciekawy spacerzoom do R będzie
dla C -waga 790 g i 800$
No, ale to przecież szkło do dslr więc dochodzi adapter i już nie jest taki kompaktowy.
Cytat:
Zamieszczone przez
Photointo
Focę już trochę eosem R i chciałem powiedzieć, że jego LCD to jest najlepszy ekran jaki widziałem i jego przewaga w stosunku do A7RIII jest spora, co w bezlustrach ma spore znaczenie.
Oprócz tego LCD podoba mi się tryb Fv, oraz to że, po zrobieniu 6k klatek mam czystą matrycę (w mojej A7II matryca działała jak lep na muchy).
W R-ce brakuje mi tylko yoja - by móc w terenie/gdy aparat dynda się na pasku na szyi, wyłączyć sterowanie dotykiem / i ewentualnie odwrócić LCD tyłem.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
dla C -waga 790 g i 800$
Trochę za wąsko, jako spcerzoom bardziej mi pasuje 24-105, a jeszcze bardziej by podpasował z zakresem ~ 17-70.