No fajna sprawa z tymi lampami, ale jedna 2400 + wyzwalacz to pewnie drożej niż pockety. I tym wyzwalaczem chyba studyjnej nie odpalimy, ale tego do końca nie wiem.
Wersja do druku
no właśnie, strasznie drogi ten nowy system canona. fajny, ale IMHO za drogi.
natomiast studyjną możesz zawsze odpalić błyskiem ustawionym gdzieś w kącie na 1/128.
ja w ogóle ze studia wywaliłem wszystkie radiówki i kable i odpalam studyjne lampą na sankach, palnik w tył albo w górę - dzięki temu mam wspomaganie AF, bo przy samych pilotach czasami dość ciemno jest. dla mnie porażka, że nowy nadajnik nie ma wspomagania AF jak stary ST-E2. :?
Proponuję Phottix Odin - już jedną sesję w hangarze mam za sobą - dla mnie rewelacja, lampy błyskały za każdym razem (na 300 zdjęć dwa czarne - ale mój bład - seria włączona)
w plener to już nie będą lampy studyjne tylko plenerowe. :mrgreen:
wtedy "bele-jaki" chińczyk radiowy i w drogę. 8-)
niemniej jednak OIDP z jakimiś RF-602 czy czymś innym był na 5D2 problem - wpięte w stopkę zakłócały pracę matrycy i na zdjęciach pojawiały się czasami szlaczki - ciekawe czy z 5D3 też to może się zdarzyć? :neutral:
sprawdzony Shoot
:confused: Panowie - offtop do 5 D Mark III już sie zrobił totalny....
W sumie to może drogi, ale chyba nie wyjdzie drożej niż pockety tak coś mi się wydaje. Dla mojego zastosowania myślałem najpierw o dwóch 580 + 2x tt5i na body tt1. lampy to około 1700zł sztuka, tt5 950zł sztuka, tt1 850 sztuka. Całość wychodzi około 6150zł
A lampy 600 po 2500zł + nadajnik na body 1100zł = 6100zł
Cena taka sama tylko co będzie jak plenerową lampe ktoś by chciał do tego zestawu. Jak tu ją odpalać.....
Rozumiem, że tylko PW z TTL nie działają z 5d3?