Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)
Jakość zdjęć klasy EF-S w wydaniu naprawdę kieszonkowym ma i zapewne będzie nadal miała wielu zwolenników po ukazaniu się M2.
Poprawa AF, niezły burst rate plus WI-FI i komunikacja ze smartfonem pewno zachęcą wielu nowych klientów, w tej liczbie niżej podpisanego. :mrgreen:
Ledwo mi się udało powstrzymać przed zakupem M1, ale warto było poczekać. :)
Cytat:
Zamieszczone przez
m_o_b_y
skoro metoda sie sprawdzila poczekaj na M3 ;) :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
Usjwo
skoro metoda sie sprawdzila poczekaj na M3 ;) :mrgreen:
Ze względów ekonomicznych odświeżam sprzęt co drugi model, a więc raczej z M2 doczekam do M4. :D
Cytat:
Zamieszczone przez
m_o_b_y
To znaczy oczywiście: warto _będzie_ (być może) poczekać.
Za obecna cenę M2 nie kupiłbym ani M1 ani M2. A że w KKW będzie się sprzedawał nieźle (bo już M1 był #2 za Olympusem) to cena szybko (nigdy) dramatycznie nie spadnie.
No ciekawe czy wreszcie pokażą, podobno w testach jest też wersja jaśniejsza.
Odp: 7d - już oficjalnie!
cytat z dzisiejszych plotek na optycznych : "Plotki głoszą, że Canon zrezygnował z kontynuacji linii lustrzanek EOS 7D i raczej nie powinniśmy spodziewać się modelu EOS 7D Mark II" . czyżby 7d stał się właśnie kultowy ?
nie sądzę. 7D bardzo dobrze się sprzedawał i sprzedaje. $ nie pozwolą na zaprzestanie produkcji.
Plotki plotkami, ale od czasu wypuszczenia 7D, czyli od ponad czterech lat Canon najwyraźniej odpuszcza format APS-C.
Jak to ? przecież wypuścił 2 puszki APS-C. O ile 60d to bez ambicji, tak w 70d postanowili chociaż AF w LV poprawić.