Review torby HAMA defender 210 cz. 2
A najbardziej od przodu... jest najbardziej zagadkowa kieszeń. Zagadkowa, bo jej właściwości odkryłem na sam koniec.
Niby normalnie..
No za wielka nie jest, ale już się nada na coś konkretnego...
Ale zaraz...co to za zameczki po bokach ?
No to rozpinamy i z lewej i z prawej
A to się teraz zrobiła dopiero mega wypasiona kieszona !
No dobra... Ale ja chcę do torby ! Do wnętrza !
Spoko spoko, po co ten pośpiech ;]
Drodzy państwo...o to przód. A w zasadzie tył torby.
To bardzo mylące i frustrujące, ale można do tego przywyknąć.
Ta część torby, jak wskazują te karbowania, przylega do biodra.
Na dole widać coś co przypomina pas biodrowy
Na tomiast karbowanie, kryje 2 tajemnice. Jedna to kieszeń na rzep
Druga, po odpięciu zamka który widać na dole po lewej - powstaje praktyczne "ucho", dzięki czemu można torbę zaczepić o takie podróżne walizki z długą rączką
Ok, otwieramy torbę. Czyli tak trochę nielogcznie, odpinamy zamek w miejscu gdzie tak naprawdę winien być "zawias" do pokrywy. Tylko że ten jest po stronie torby gdzie są klamry...a to Ci checa..
I otwieramy...
a w środku nic ciekawego, wyjąłem wszystkie wkłady, i teraz nie wiem jak z powrotem je poukładać.
OK, teraz przykład, jak Hama zmałpowała pomysł od Lowepro, ale podrasowała go skutecznie. Torby z serii stealth reporter, mają tzw szybki dostęp przez klapę. Nie trzeba jej podnosić, wystarczy odpiąć zamek. To rozwiązanie ma taką wadę, że przez szparę wyciąga się raczej tak sobie, przy okazji kalecząc sprzęt zamkiem.
Hama poszła krok dalej. Zamki są dwa, i do tego b. dobrze chronione. Nic się nie ma prawa stać.
Review torby HAMA defender 210 cz. 3
No fajnie, fajnie, ale teraz się czepnę. Pasek do torby ( ręczny ) nie jest za rewelacyjny cienki - mogli dać lepszy, ten nie budzi zaufania
A teraz wkłady, które aplikujemy sobie dowolnie :
Może i to nie wygląda skomplikowanie, ale ja nie mam na razie koncepcji, jak zbudować sobie wnętrze...
Teraz tak...za cholerę nie wiem co to jest i na co, ale podejrzewam że to ma coś wsólnego z mocowaniem statywu...
Nie mam pojęcia do czego jest ta pusta saszetka..
Pokrowiec przeciwdeszczowy schowany w gustownej czerwonej kosmetyczce..
Na uwagę zasługuje dobre wykonanie pokrywy przeciwdeszczowej, w miejscu gdzie przychodzi pasek ...
I bonus na koniec - przyczepiana na rzep szmatka do czyszczenia ( 70% polyester/30%Nylon)
Ogólnie - fajna jest, duża wysoka, stawiam w niej 5D razem z 24-70 L z założonym normalnie tulipanem ( a ma on kilka cm ) więc spokojnie wejdzie lustro z 70-200 w pionie.
W razie pytań, służę.
Sorry, że tak długie to wyszło ;]
Żegna waz Flanel z Juniorem który dzielnie asystował
Moje uwagi - to czego brakuje imo, to lepszy pasek do ręki, lepszego wykonania spodu ( brakuje mi stópek gumowych ).
Przydały by się też kieszenie z boku ( tak jak ma to np. Tamrac pro 12). Ale i tak na brak miejsca nie można narzekać..
I może mogli dać więcej ścianek do modernizowania wnętrza.
Poza tym, to kawałek fajnej torby w na prawde dobrej cenie.
Torba waży 2,5 kg