Daj spokój! przecież to będzie kosztowało majątek; dla ślubnych to przerost formy nad treścią.
Jeżeli powstanie to będzie to system dla garstki bogatych amatorów.
Wersja do druku
tez tak sobie na własny użytek spekulowałem, to byłoby jedyne sensowne wyjście - mieć już system szkieł od kogo innego. Ale ... własny system mógłby mieć pewną przewagę - szkła MX mogłyby z przejściówką byc w pełni użyteczne na FX.
Wysokie ISO to nie priorytety studyjnej puchy. Puszki studyjne nie nadają się do pracy w ciemnym kościele.
Z drugiej strony może to właśnie tu nikon znalazł niszę? Studyjne puchy sie kończa na ISO 400-800. Może chcą zrobić puszkę dużą matrycą, wieloma MPx i z ISO w okolicach 12.800?
Swoją droga jeśli się znowu nie doczekam u nikona na puszkę z priorytetowym niskim iso to się wkurzę. Zresztą i tak już jestem wkurzony.
A może Nikon właśnie chce sprzedawać puszki z matrycą większą od FX po cenie atrakcyjnej dla "przeciętnego" profi a nie idącą w dziesiątki tysięcy $$$?
hasel ze ścianką 31 MP (cały set - body, ścianka, ob stanadard) kosztuje niecałe 12 tys euro.
bardzo ciekawy artykuł http://www.ftd.de/technik/it_telekom...rz/419457.html
o tendencjach na rynku. Poważny tytuł - Financial Times, tylko język nie ten :)
googlowe tłumaczenie jest dość śmieszne
To tłumaczenie jest powalające :lol:: "Ich war früher mit Canon verheiratet", "Byłem wcześniej żonaty z Kanonicznego," ... od dziś to powinno być motto "przesiadkowiczów" z Marków na D3...