To ja moge pomoc z zakresu IT
Wersja do druku
to ja moge pomóc ee... wyglądem? chociaż nie, w tym przypadku nie pomogę...
mogę ewenutalnie lekko posprzątac :d
hehe, jak się wszystko powiedzie to światełko będzie:P więc wifi rozkminiac nie trzeba, poza tym kazda siec bez wpa jest darmowa:P
no to co? potrzebujesz jakąś pomoc?
właśnie...? :twisted:
acha, przy okazji - kolega, który miał mi ostatnio pożyczyć oświetlenie, a nie dał rady, bo wyłączył komórkę, ruszony sumieniem (?) zaproponował, że może nam (= zaufanym znajomym z CB 8-)) wynająć swoje studio - jeżeli chcemy.
chce ktoś?
a może zrobimy następne spotkanie w tym studio - w połączeniu ze szkoleniem z obsługi sprzętu? ja na to jak na lato, szczególnie, jeżeli Gunia załatwi modelki :grin:
tylko trzeba się spieszyć, szczegóły tutaj:
http://canon-board.info/showthread.php?p=607835
ekhm...
ze mnie - jak kiedys już wspominalam - taka modelka jak z koziej **** trąbka, ale przeszłabym sie z Waszą wesołą ekipą w jakieś fajne miejsce, pobuszować między tym sprzętem, ktorego nazwy mało mi mówią, ale fajnie brzmią w Waszych ustach :P
ok, to kiedy zalatwiac modelki? tzn. Cieja na 100% załatwię
a jak dacie odpowiednio wcześnie znać to załatwię nawet wizażystkę..
O tym właśnie chciałem wspomnieć ze bez wizażystki a może i stylisty trudno się obejść przy takich zdjęciach. Trzeba by poszukać takich którzy zbierają portfolio.
Ebru było by miło gdybyś znalazła czas a modelka z Ciebie lepsza niż z nas fotografowie :D.
Ostatnio nawet się za Ciebie "woziłem" wreszcie :) :)
qrde, brzmi jak zlot kilerów 8)Cytat:
> ok, to kiedy zalatwiac modelki?
> ja najprawdobodobniej też jakąś załatwię :)
> załatwię nawet wizażystkę..
właśnie!
chyba, że znów gunia się tym zajmie...
obiecuję, że tym razem będę miał scyzoryk przy sobie ;-)
dokładnie jeżeli przytulne i jasne studio (nie surowe i nie mroczne) cię też interesuje, to ZAPRASZAMY!!! :grin:
no i tym razem będziesz mogła się... lżej ubrać :wink:
dobrze, to konkret-propozycja, bo czas nagli:
pierwsze organizacyjne grupowe spotkanie -> sobota, 21 lutego, godz. 10:00
(możemy się umówić gdzieś w okolicy ul. głogowskiej, studio jest za wiaduktem)
(jadę samochodem i mogę zabrać 3 osoby 'z miasta')
kolega byłby i by opowiedział o sprzęcie co i jak.
obiecał załatwić do soboty jeszcze kawał wykładziny i jakiegoś gnieciucha, ale jak ktoś ma coś ciekawego na tło, to wszystko się przyda.
oczywiście kolega to nie rokefeler, a biedny fotograf, więc trzeba się będzie zrzucić na opłatę, czyli 150,- do podziału (na fotografów). ale ponieważ ja będę, no to już wiadomo, że więcej niż 75,- nie wyjdzie (a dla licealistki proponuję zniżkę nawet 100%, kto za?) ;-)
to co, kto byłby zainteresowany i może w sobotę? gunia z modelkami i wizażystkami wg mnie jest osobą kluczową...
sesji zaplanowanej nie mam tymczasowo na sobote, odezwe sie zaraz do jakies modelki czy jej pasuje no i ten, do wizażystki, bo ja sie średnio nadaję.. a stylistka tez potrzebna bedzie?
super :grin:
nadajesz się, nadajesz, ale jak kogoś udałoby się załatwić też byłoby super :p
nie wiem, czy nas stać. :roll:
dla mnie stylistka to osoba przyjeżdżająca z kontenerem ciuchów, butów, czapek, dupereli i przebierająca modelki co 30 sekund ;-)
myślę, że sobie (tym razem, he, he) odpuścimy.
kurczaki... mi ten weekend nie pasuje, chyba że niedziela wieczór :/ bardziej mi pasuje niestety przyszly weekendzik... :(
ja tez na przyszly weekend się pisze, mysle ze z modelka problemu by nie bylo;)
mxw ale w tą sobotę to spotkanie organizacyjne i powiedzmy w niedziele wchodzimy focić czy już w sobotę chcecie pstrykać ?
no ja w sumie mieszkam niedaleko to mogę przyjść w tą sobotę:P ale właśnie, brać aparat czy nie? poza tym bym miał ze 2-3 modelki, wizażystkę od niezłych jazd też mam:P
bo ja np. w sobotę od 13 kręcę film w Inner Spaces.
to jak? ludzie?!!!bo sie pogubiłam..
no ja mam 3 modelki, pytanie kiedy focimy. może na focenie umówmy się na spokojnie na niedzielę??
chmmmmmm, no chciałem już focić, bo szkoda mi trochę soboty tylko na spotkanie organizacyjne. :roll:
byłoby to coś w stylu połączenia przyjemnego z pożytecznym - spotkanie, prezentacja studia, krótkie szkolenie oraz focenie w jednym ;)
no i plan byłby taki, że po tym spotkaniu - kto zaliczy test :cool: - mógłby już bardziej indywidualnie umawiać się na sesje w studio bezpośrednio z właścicielem.
zły plan?
Nie wiem jak inni ale ja uważam że najlepiej najpierw obmacać co i jak a dopiero potem wchodzić na poważnie ale dostosuje się mam wolne i w sobotę i w niedzielę.
mam pilną sprawę, nie ma ktoś pożyczyć lampy jutro od 16-18? oddał bym zaraz po 18.
za jakąś zgrzewe browarów np:P
w sumie może racja - ja patrzę inaczej bo wczoraj tam już byłem i obmacałem 8-)
no i nie mam wolnej i soboty i niedzieli (jedynie albo albo)
na takie spotkanie organizacyjne myślę że wystarczy mała godzinka i można to zrobić np. w piątek (jutro) popołudniu lub wieczorkiem, i wtedy od razu ustalić focenie w sobotę lub niedzielę. to jak?
420EX lub 540EZ ?
obojetnie, 420EX by dalo rade fajnie:)
co do focenia, mi najbardziej pasowaloby focenie w niedziele. no i przyprowadziłbym modelki:P a jak chcecie wieczorkiem jakieś spotkanie jutro to spoko
mxw, moje gg: 3004239, mozesz sie odezwac;)?
Gunia i inni piszcie kiedy wam pasuje sobota czy niedziela.
Ja jutro nie mogę ale spoko jak wygląda studio wiem :)
nie mogę bo nie mam gg :roll:
pisz na maila z profilu, podam ci komórkę, najwyżej jutro się zdzwonimy.
edit:
widzę, że masz 300D - wiesz, że nie ustawisz korekty błysku na 420EX?
edit.2:
chyba, że masz wasię... 8-)
he, he, czyli moja pierwsza propozycja wygrywa - od razu focenie i w sobotę :grin:
edit:
albo w niedzielę :wink:
mam undutchables:P czy jak to się zwie, czyli to wasiopodobne cuś.
to modelek nie musze załatwiac? nice... :D
jak juz pisalam, mnie obojetnie kiedy itp. ale powiedzcie konkkretnie, bo sie pogubiłam.. mózg mam przeładowany WOSem, geografią, matematyka i polskim więc proszę - konkretnie :D
w końcu stanęło na tym, że będziemy focić w niedzielę.
Gunia, też załatw modelki, im więcej tym lepiej:P
tak jest, czyli ostatecznie stanęło na: niedziela, 22 lutego, g.10:00
wieczorkiem podam miejsce spotkania (gdzieś za wiaduktem na głogowskiej)
proszę o wpisywanie, kto będzie. 8)
(wiadomo, dostęp reglamentowany ;))
ale bez przesady, myślę, że twoje 3 modelki wystarczą, z modelkami guni będziemy się umawiać następnym razem ale gdyby gunia załatwiła wizażystkę, byłoby super.
no ok, to ja jako niepotrzebna - odpadam.
moze next time :)
no mi jedna modelka wyjechała, zaraz podzwonie dalej, jedną mam na bank teraz. zobaczymy jak druga
mxw nie odstraszaj modelek :)
Ebru myślałem że Ciebie już mamy ustaloną w grafiku.
ja też tak myślałam...
pierwsza wizażystka odmówiła
jesuuu, jak zwykle masz rację
dokładnie!
ebru, musisz przybyć, daj na priv info gdzie, to przyjadę po ciebie 8-)
wszyscy pamiętają, że ostatecznie mówimy o niedzieli, g.10:00?
hmm może bym sie do Was podpięła jeśli nie będzie problemu? :oops: może sie czegoś nauczę :)
zapraszamy :d zwlaszcza ja zapraszam, im więcej bab tym lepiej
Mxw... wszelaki duch Pana Boga chwali... to Ty żyjesz, chłopie!
( tak, wiem, "i kto to mówi"... )
Silent Planet co to ma być ? "Miasto: Poznań / tu nie ma plenerów CB" :)
jasne, zapraszamy! 8-)
cze silent!
no właśnie, i kto to mówi, he, he?
ostatni raz to pamiętam chyba foty w jakiejś kotłowni robiliśmy - kotłownię już dawno rozebrali... :twisted: - kiedy to było? 2005? :roll:
chcesz się dołączyć w niedzielę? zapraszamy!
edit:
no i właśnie, co to jest za podpis w avtarze? zaktualizuj go bo chyba pochodzi sprzed kilku lat, a teraz wiesz, czasy są już inne, plener goni plener :D
bo ja jestem, o :P ( ale sobie wlewam...)
podaję miejsce spotkania w niedzielę o 10:00:
ul. głogowska, za wiaduktem, wylot na wrocław,
tuż przed skrzyżowaniem z ul. kopanina po prawej stronie jest stacja benzynowa,
chyba JET, ale pewien nie jestem:
link do tej okolicy: www.zumi.pl/pokaż-im-to-paluchem.html
uważajcie, bo tam są teraz wszędzie roboty drogowe, ale w niedzielę o tej porze korków być nie powinno.
właśnie
brat będzie?
Czyli co chętnych brak? :) A gdzie Wodson ?
Qba... bo brat będzie w szkole... a ja tak średnio wiem jak dotrzec...
No to przecież mogę Ciebie czy was zabrać jaki problem ?
ano żaden .. ;) ta gdzie zawsze, ale o której?
9:45 tam gdzie ostatnio.
Tak, to był 2005 rok.
Jesień 2005...
Niestety mam już inne plany na ten dzień.... ale innym razem chętnie, jeśli będzie pasować termin.
Tego jeszcze nie wiem...
Wiesz sam jak było dawniej - byliśmy na trzech czy czterech plenerach w ciągu prawie dwóch lat...
PS. Ogólnie dawno tu nie zaglądałem, bardzo dawno... ale gdy zamykałem w głowie szufladkę z napisem canon-board.info, robiłem to bez żalu - forum było miejscem, z którego już nic więcej nie dało się wykrzesać... Zmieniło się?
Pozdrawiam, W.
do zobaczenia jutro 8-)
choć raz nie muszę pisać, żebyście poczekali.... gdybym się spóźnił :lol:
oj zmieniło, zmieniło przejrzyj cały ten wątek.
he, he, czyli nic się nie zmieniło :wink: