a ja slyszalem ze ma byc 8d popijajac sake z szefem canona.
Wersja do druku
C N S i S zrobią srrrrrrrrrrrrru a na nas spadnie gówniany deszcz :)
dobre ;)
gowniany deszcz postow w stylu '5d vs 5dmk2 i dlaczego 5d jest lepszy':)
Proszę o podanie następnego terminu premiery z przynajmniej dwutygodniowym wyprzedzeniem. Raz na dwa tygodnie mogę się spokojnie rozczarować;) tydzień to za często:mrgreen:
Dzisiaj mialam sen ze canon wypuscil nastepce.
Nie pamietam parametrow ale cena byla niewiele wyzsza od ceny 5d, ok 300euro.
Dla mnie to byl koszmar bo kilka dni temu kupilam 5d (nie w snie lecz naprawde:))
Czekam i czekam i chyba się nie... może kupie D3..niech pomyśle jakbym tak wszystko sprzedał włącznie z żoną....to chyba mi starczy
żona to skarb...pogoń.
nie będzie już "sensowniejszych wydatków"
Starczy na 1ds
Skarbów się nie goni, skarby się zakopuje... :)
Ależ nisko upadł ten wątek... sześć stóp pod ziemię...
Czas chyba na R.I.P.?
z żonami, jak ze starymi autami... jak nie chcesz za nie wziąć groszy to sprzedajesz na części
Rozumiem że jest duże cisnienie na nowy 5D ale żony może zostawcie w całości :-)
A jakieś "oficjalne" :)_ spekulacje na temat następcy 5D znacie ?
Moje poranne fusy z kawy też pokazują, że będzie :)
Ale co wnim ma być nie pokazują :( a szkoda , chyba kawę zmienie ;)
Tylko po co dlaczego taki pesymizm z ankiety bije ?
jaka kawa taka puszka- pij więc lavazzę...;)
jak mozna pic kawe fusowa i lykac to g*?
jezusie, ekspresow do kawy w tym kraju nie ma?
Akustyk widać wstał dziś lewą nogą:)
Bez fusów ten wątek by już dawno umarł:mrgreen:
Witam, jak sadzicie nowa 5-eczka bedzie porownywalna pod wzgledem szumow do D3, czy wypadnie lepiej ? Rozdzielczosc bedzie wieksza oraz zdolnosc przekazu detali raczej tez, ale chodzi mi o obraz przed, badz bez odszumiania :) Nie bedzie latwo bo sensor ten sam FFa a pixeli ponoc bedzie wiecej. Pytam bo czesto robie fotki na ISO 3200, a mazy mi sie czyste 6400. Narazie pomagam sobie pluginem Dfine 2.0 nie jest zle ale to juz zawsze albo detale albo szumiki.
A czy w ogóle jest sens czekać na nową piątkę. Myślicie, że będzie tańsza niż 12 kPLN? Tymczasem za zbliżone pieniądze można dostać Ds mk2. (używka, wiadomo). Jakoś szans na wizjer 100% i AF klasy jedynek w nowej piątce nie widzę, a czy szumy będą trochę lepsze to wielka niewiadoma.
Ciekawy link... Co moze stara kadra :)
http://jasonhollister.com/blog/?p=44
a tu nowa vs stara :)
http://www.kenrockwell.com/nikon/d3/vs-5d-180mm.htm
OK ja troszkę inaczej, 5dM2 czy 1Ds M2? Cenowo będzie podobnie, FF oczywiste, piksele...- pewnie też podobnie, AF... w morde sam nie wiem co robić?? Orientacyjnie wiadomo czego można się spodziewać, ale co o tym myślicie?
Czy w ankiecie można dopisać "Mam nadzieję!"
yes yes yes!!!:mrgreen:
post nr 1000!!!:mrgreen:
a żeby nie było, że nabijam tylko licznik:mrgreen: powiem, że dzisiaj herbata była bez fusów, więc nie mam nic nowego do powiedzenia;)
1001 :)
Chryste, następny...