Spolszczenie, które współpracuje z najnowszą wersję Lightroom 5.2, link poniżej.
Adobe Lightroom 5 PL/ENG Win/Mac
Wersja do druku
Spolszczenie, które współpracuje z najnowszą wersję Lightroom 5.2, link poniżej.
Adobe Lightroom 5 PL/ENG Win/Mac
Witam
Oba spolszczenia umieszczone na ich stronie, a także podane w linku w poprzednim poście to dokładnie takie same ( zawartość )pliki.
Różnią się wyłącznie nazwą.
Aby poprawnie ( jak by nie było to spolszczenie to wersja testowa ) zadziałało z nowszą wersją np: 5.2, 5.3 itd należy podczas instalacji spolszczenia
zmienić domyślny katalog !!!
np: dla wersji 64 bitowej i domyślnym katalogu instalacji LIGHTROOM'a 5
C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop Lightroom 5
zmieniamy na:
C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop Lightroom 5.2
Pozdrawiam
Zakładałem, że zmiana domyślnej lokalizacji instalacji pakietu spolszczenia jest dla wszystkich oczywista:)
Tak jak napisałeś, po zmianie katalogu, instalacja przebiega bez problemu. Należy jeszcze pamiętać o zmianie języka na "Automatic (Default)" w preferencjach Lightroom'a oraz restarcie aplikacji.
Dostawca/dystrybutor polskiego interfejsu wyraźnie opisał, iż ma ona zastosowanie do wersji 3, 4 i 5. Skoro do wersji 5, Lightroom 5.2 wchodzi w zakres jaki obejmuje polska lokalizacja.
Ktoś najwyraźniej wprowadził użytkownika gregorio1972 w błąd. Ponadto, komunikat wyświetlany podczas instalacji pakietu spolszczenia w żaden sposób nie komunikuje o jego niezgodności. Informuje jedynie o braku folderu docelowego stąd należy wskazać go osobiście.
Najistotniejsze jest to, że problem został rozwiązany. Osoby niekomunikujące się w języku angielskim, mogą zatem swobodnie korzystać z oprogramowania:)
Czy spolszczenie jest dodatkowo platne?
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
Witam.
Mam pytanie. Czy to spolszczenie nie jest zwykłą nakładką na program i nie blokuje przy okazji niektórych funkcji?