Odp: Używki Canon 5dmk2 ile wg. was warte ?
Cytat:
Zamieszczone przez
kurczeblade
... aparat na liczniku tylko 9500tyś zdjęć, ...
To tak na moje oko sporo jednak - 9.500.000 szt.;-)
Generalnie sama niska cena to nie wszystko, co powinno się brać pod uwagę.
Obchodzenie się z aparatem podczas eksploatacji i warunki w jakich wykonywało się zdjęcia, ma spore znaczenie.
Dobry sprzęt musi trochę kosztować.
Cytat:
Zamieszczone przez
B o g d a n
To tak na moje oko sporo jednak - 9.500.000 szt.;-)
Generalnie sama niska cena to nie wszystko, co powinno się brać pod uwagę.
Obchodzenie się z aparatem podczas eksploatacji i warunki w jakich wykonywało się zdjęcia, ma spore znaczenie.
Dobry sprzęt musi trochę kosztować.
Ja osobiście poza tym co napisałeś, biorę jeszcze pod uwagę cz 5-tka jest na gwarancji producenta. No i tak szukam już od ponad 3 tygodni i nic znaleźć ciekawego nie mogę... :)
Były ostatnio na alle... takie na gwarancji i z małym przebiegiem, ale cena powyżej 5000zł...
Cytat:
Zamieszczone przez
Żwirek
Ja osobiście poza tym co napisałeś, biorę jeszcze pod uwagę cz 5-tka jest na gwarancji producenta. No i tak szukam już od ponad 3 tygodni i nic znaleźć ciekawego nie mogę... :)
Wydaje mi się, że w większości puszki te są użytkowane przez amatorów. Czyli mają niezbyt duże przebiegi, ale już po gwarancji bo trochę już je posiadają ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
michael_key
Wydaje mi się, że w większości puszki te są użytkowane przez amatorów. Czyli mają niezbyt duże przebiegi, ale już po gwarancji bo trochę już je posiadają ;)
dokładnie tak jest 8-)
wkradła się pomyłka, w każdym razie około 9.500 zrobionych zdjęć (prawie co nic) - to mało, stan jak w opisie, bardzo dobry, używany przez amatora :) 4750zł myślę jakby się potargować to spokojnie poszedłby za 4700zł :)
Bardzo fajna cena. Jeśli tylko źródło pewno to warto brać ten egzemplarz.
Cytat:
Zamieszczone przez
krzykik
dokładnie tak jest 8-)
Jedna okazja uciekła mi z przed nosa (20 mc gwarancji, 16 tyś klapniec 5200). Są jeszcze inne sztuki na allegro na gwarancji ale cena 5500-6000
Cytat:
Zamieszczone przez
Żwirek
Jedna okazja uciekła mi z przed nosa (20 mc gwarancji, 16 tyś klapniec 5200). Są jeszcze inne sztuki na allegro na gwarancji ale cena 5500-6000
Okazje mają to do siebie że uciekają, ale gwarancja to nie wszystko, przynajmniej dla mnie.
W tej chwili rozglądam się za 350d lub 450d i oczywiste jest że kupię bez gwarancji ale szukam z małym przebiegiem i w bdb stanie.
Kupowałem już na allegro czy na forach fotograficznych masę używanych obiektywów i na żadnym się nie zawiodłem bo były od osób szanujących sprzęt.
ja obiektywy kupuje używane, ale dużo mniejsze zaufanie mam do body :)