Odp: Pytanie: Wybór telefonu?????
Cytat:
Zamieszczone przez
jellyeater
A nie to, że się grzeje i musi ograniczać taktowanie, by się nie spalić? Jest więcej czasu na think different, gdy komputer zwalnia. :)
Ale ktory model Ci sie grzeje? Czy po prostu duzo internetu czytales, a doswiadczenia nie masz zadnego? Bo jesli to tak to chyba nie mamy o czym dyskutowac, bo jestes wylacznie teoretykiem bajkopisarzem ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
jellyeater
Czacha te 800 PLN to w abonamencie ze sprzedażą nerki było?
Nie zagladaj mi do portfela, bo zajezdzac zaczyna trollem.
sure, whatever... Apple najlepsze jest... mi sie juz nie chce kontynuowac dyskusji
Akustyk, a bierzesz pod uwagę taką możliwość, że komuś zwyczajnie te ograniczenia iP mogą nie przeszkadzać?
Cytat:
Zamieszczone przez
MC_
Akustyk, a bierzesz pod uwagę taką możliwość, że komuś zwyczajnie te ograniczenia iP mogą nie przeszkadzać?
biore. co wiecej, uwazam, ze w wielu okolicznosciach to jest zaleta, ze uzytkownik nie ma za duzo wolnego wyboru. dokumentacja i support sa wtedy o wiele latwiejsze.
natomiast nieodmiennie nie lubie nazywania wad zaletami. a im dalej niektorzy brna w rezerwat apple'a, tym bardziej podatni sa na takie zachowania.
bez uogolniania, oczywiscie, ale zjawisko fanboystwa i wszelkie tego przejawy - sa wybitnie silne wsrod wlascicieli gadzetow apple'a. i zanim ktos zacznie we mnie rzucac
kamieniami ze "a wsrod androidowcow/canoniarzy/pentaksiarzy/intelowcow/ataryniarzy/wlascicieli audi/... to fanboyow nie ma ? " - z gory odpowiem, ze jak najbardziej.
zadnych nie trawie kiedy naginaja czasoprzestrzen do ich jedynej slusznej wizji swiata...
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
...zjawisko fanboystwa i wszelkie tego przejawy - sa wybitnie silne wsrod wlascicieli gadzetow apple'a...
Błąd logiczny polegający na postawieniu osób i przedmiotów w niewłaściwych miejscach.
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
....
zadnych nie trawie kiedy naginaja czasoprzestrzen do ich jedynej slusznej wizji swiata...
A powiedz mi tak szczerze jak na spowiedzi. Czy Ty sam aby nie robisz tego samego co wielbiciele Appla tylko w negatywie. Bo mi tak trochę zamiast "fan" to właśnie "czynnością przeciwną" pachnie. Czyżbyś sądził, że Twoja wizja Świata jest lepsza?
Wyhamujmy trochę w radykalnych opiniach bo to do niczego nie prowadzi. Poza kłótnią. Mnie akurat Microsoft zobrzydził do granic przytomności ale nie robię z tego "religii".
Cytat:
Zamieszczone przez
Janusz Body
A powiedz mi tak szczerze jak na spowiedzi. Czy Ty sam aby nie robisz tego samego co wielbiciele Appla tylko w negatywie.
to znaczy czego?
gdzie lezy Twoim zdaniem granica miedzy zwykla negatywna opinia, do ktorej raczej powinno sie miec prawo, a negatywna agitacja tudziez tzw. hatem?
pytam powaznie, bo to jest rzecz subiektywna. niestety rowniez z bledem z drugiej strony, bo zaleznie od oceniajacego stopien negatywnosci ten margines pomiedzy
zwykla krytyka a hatem moze byc duzy ale i maly (cokolwiek negatywnego = hater), wtedy dyskusje sa sprowadzane do tego, ze nie nalezy osmielac sie krytykowac...
Cytat:
Zamieszczone przez
Janusz Body
Bo mi tak trochę zamiast "fan" to właśnie "czynnością przeciwną" pachnie. Czyżbyś sądził, że Twoja wizja Świata jest lepsza?
zasadniczo: patrz wyzej.
niemniej, staram sie za kazdym razem zaznaczac, ze chodzi o wlasna, subiektywna ocene sytuacji. w miare mozliwosci bez narzucania jej, bo od tego sa juz szalejace
w komercyjnych mediach marketoidy. jesli to "w miare mozliwosci" komus wydaje sie niedostateczne (moze, nie przecze) to posypuje glowe popiolem i obiecuje poprawe.
Cytat:
Zamieszczone przez
Janusz Body
Wyhamujmy trochę w radykalnych opiniach bo to do niczego nie prowadzi. Poza kłótnią.
to co, sprzatamy watek?
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
to co, sprzatamy watek?
Nie ma co niczego sprzątać, bo musiałbyś cały wątek wysłać w kosmos.
Natomiast za Januszem też bym trochę proponował wyhamować z tymi "subiektywnymi ocenami", bo jak wiemy racja jest jak d.... każdy ma własną i nawet jak napiszecie jeszcze tu sto stron to założę się, że dalej nikt nikogo do niczego nie przekona 8-).
Cytat:
Nie zagladaj mi do portfela, bo zajezdzac zaczyna trollem.
Bo napisałeś, że kupiłeś za 800, a sprzedałeś za 900 i zarobiłeś. Na tym świecie nie ma nic za darmo. Cena telefonu musiała by wliczona w abonament. Ciężko to nazwać zarobkiem. Kupujesz coś za 800 PLN przez dwa lata spłacasz po 100 PLN miesięcznie (pewnie z tyle więcej kosztował abonament, jak nie lepiej), a potem sprzedajesz za 900 PLN. Jak dla mnie to jakieś 2300 w plecy. :) I nie zaglądam do kieszeni.