tzn. chodzi o to, ze "kontrast nie jest na fulla"?
ostatnio lubie bardziej kontrastowo, ale to nadal musi miec dla mnie jakies szczegoly w cieniach i swiatlach
Wersja do druku
tzn. chodzi o to, ze "kontrast nie jest na fulla"?
ostatnio lubie bardziej kontrastowo, ale to nadal musi miec dla mnie jakies szczegoly w cieniach i swiatlach
nawet nie. Bo np. w 2-ce trochę zmiażdżyłeś cienie.
Ja np. zauważyłem u siebie tendencje... aby w obróbce tak to wszystko wyciągnąć żeby cały histogram był wykorzystany. Jaśniejsze podbić... ciemniejsze dobić do czarnego. I przez to tracę czasem na realności. A u Ciebie (1-wsza fotka z wiatrakiem) dzięki temu, że jest ciemniej... utrzymał się ten fajny, spokojny zmierzchowy klimat.
z poludnia Austrii, czyli tzw. Karyntii.
wbrew moim przewidywaniom sakramencko goraca w lecie, ale tez mieszana pogoda (gory, to i lalo)...
pelny set: https://www.flickr.com/photos/bartro...57673887263816
1. swit nad Faaker See. ku wielkiej uciesze mojego dzieciecia z anglojezycznej szkoly ;)
2. Dobratsch w porannych mglach
3. poranne mgly pod Gerlitzenem
4. Dolina Arriach
5. oba koscioly w Arriach
6. poranna zorza nad Faaker See
7. zachod slonca za Dobratschem
1 i 4-ka... z tych tapet z XP nigdy nie wyrosne, a szczegolnie w wersji gorskiej/alpejskiej :)
i znad holenderskiego morza...
Fajna galeria ale z fajnej na początku nie pozostało nic brak zdjęć ? :shock:
z tego co pamietam byly hostowane na imageshacku a tam sie potem zmienily zasady (bodajze kazali sobie placic) i zrezygnowalem...
kilka obrazkow z letniej Slowacji... tutaj dosc pocztowkowo, w wiekszym zestawie bardziej zroznicowane zdjecia: https://www.flickr.com/photos/bartro...57671883984503
1. droga koronacyjna w nocnym Pressburgu ;)
2. ulica Farska, Bratyslawa
3. Cziczmany
4. szlak na Rysy
5. Sztyrbskie Pleso, bez fajerwerkow na niebie ale tez mi sie podobalo
6. Spisky Hrad
7. Vlkolinec
Wszystkie fajne, najbardziej intrygujące 6. - zdjęcie wieloplanowe lubię takie - jednak coś mi tu nie gra. Sam nie wiem co dokładnie, na pewno ten cień na trawie, ale nie tylko - chyba bym postawił albo na traktor albo kapliczkę.