Odp: Sigma 35mm f/1.4 DG HSM
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
Będzie, będzie.
Cichy możesz określić, na kiedy zdążysz ten test przygotować :?:
Cytat:
Zamieszczone przez
KGR
No to ja czekam na wylew 35L-ek w dziale Sprzedam bo to oznacza spadek cen :) jedną z nich sobie wybiorę
Nie liczyłbym na to:P
Od 15min gapie się na sample z rozdziawioną paszczą i chyba nawet zapomniałem o mruganiu :O Świetne szkło i jeśli faktycznie będzie u nas za te +/- 3.5tyś to Lke definitywnie wybije sobie z głowy.
Cytat:
Zamieszczone przez
RTSiak
Od 15min gapie się na sample z rozdziawioną paszczą i chyba nawet zapomniałem o mruganiu :O Świetne szkło i jeśli faktycznie będzie u nas za te +/- 3.5tyś to Lke definitywnie wybije sobie z głowy.
Właśnie mam to samo, nawet zastanawiałem się czy takim wychwalaniem nie podbijemy ceny ;) oraz nie kojarzę na jakie szkło tak bardzo czekałem na premierę, przy poprawnym AF szkło będzie sprzedawać się jak świeże bułki, ja będę też stał przy piekarni w kolejce.
Skoro 5dII trafia na bocznych (?) to chyba AF daje rade :D
Cytat:
Zamieszczone przez
Pietrek
przy poprawnym AF szkło będzie sprzedawać się jak świeże bułki.
Jak na razie sigma nie wypuściła żadnego obiektywu f/1,4 z poprawnym AF więc podziwiam Twoją wiarę i optymizm :D
Sample wyglądają na pierwszy rzut oka minimalnie lepiej niż z 35L (winieta, kolor, CA), ale ciężko powiedzieć czy nie były obrabiane.
Jeśli stanie się cud i po raz pierwszy pojawi się obiektyw od Sigmy z normalnym AF to pewnie też kupię.
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
Którą Sigmę (z dwóch) z którym Canonem (również dwa) porównujesz?
Mówiłem o Sigmie 24-70 HSM i Canonie starszym
MMM u mnie 85, na jednej z puszek ostrzy szybko i celnie, za każdym razem (drugi aparat jest całkiem uwalony i w miarę dobrze działa z nim tylko 50 1.4). Dlatego jestem spokojny o nową konstrukcję. Szczególnie, że można zaoszczędzić niemal 2 tys, w stosunku do odpowiednika z czerwonym paskiem.