Odp: [maciek12ss] pierwsze fotki z lustra
Z polowaniem na kadry bardzo dobrze odczytałeś wszystko. Starałem się do pewnego momentu bardziej skupić na przyrodzie robić zdjęcia co raz lepiej. Ale, jestem bardzo roztrzepany to szukam dalej swojej weny w fotografii. próbuje wszystkiego po trochu tu tam dlatego tez tu taki bałagan tu portret tu widok tu ptaszek tu auto itd. A jak trafiłem tą sowę to byłem bardzo szczęśliwy :) Może jeszcze wrócę do fotek ptaszków ale póki co nie mam takiej możliwości :) Dziękuje że chciało Ci się przekopywać przez ten wątek i napisać kilka słów od siebie :)
Myślę że bez takiego szukania i próbowania nie da się zbudować dobrych umiejętności. Chyba to cześć duszy każdego fotografa, że robi zdjęcia wszędzie tam, gdzie dostrzega coś ciekawego, estetycznego albo budzącego jakieś emocje ;-) Nie wyobrażam sobie inaczej. A na tych umiejętnościach można już potem budować bardziej spójne projekty. Dorzucam sobie wątek do śledzonych i chętnie popatrzę jak pojawi się coś nowego :)
Bardzo mi się podoba, że jesteś uparty, dążysz do celu i nie zrażasz się wpadkami, krytyką. Masz obok takie miejsca jak na 116? Wracaj tam jak najczęściej.
cropek plu sigma dalej robią zdjęcia :)
118.
Może się czepiam, ale to urwanie szyi na dole trochę dziko wygląda ;)
Wiem właśnie w domu dopiero zauważyłem... skupiłem się aby łabędź z 1 planu był w mocnym punkcie i ten z drugiego też :) mam inne kadry też szerokie z innego szkła i puchy jak powoli zrobię to coś wrzucę :)
--- Kolejny post ---
Tu delikatnie inaczej :)
119.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
maciek12ss
Wiem właśnie w domu dopiero zauważyłem... skupiłem się aby łabędź z 1 planu był w mocnym punkcie i ten z drugiego też :) mam inne kadry też szerokie z innego szkła i puchy jak powoli zrobię to coś wrzucę :)
--- Kolejny post ---
Tu delikatnie inaczej :)
119.
https://imagizer.imageshack.us/v2/10...0/607/kbdu.jpg
też łby ucięte :O
120. noo to kawałeczek Śniardw jeszcze :) pogoda jak widać. delikatnie pobawiłem sie w ps bo tak mało kontrastowo to wyszło. tym razem jednak 16mm na ff. A łabędzie ciut dalej.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
maciek12ss
Właśnie łabędzie wcześniej to cropem robione i na 300mm :)
Coś mi z ostrością nie pasuje- Zbyt ostro, jakby suwak z LR czy innym np przy wywolywaniu rawow byl na maksa w prawo
to fakt przyzwyczaiłem się do kita na cropie i ciągnę za bardzo tzn na jakieś 3/4 w cr suwaki ilość i szczegół. Potem jpg-a wyostrzałem na warstwie filtrem górnoprzepustowym mieszając na łagodne światło . Przesadziłem.. nie mam wyczucia jeszcze..