Niestety strona "kaput"Cytat:
Zamieszczone przez twilight
Wersja do druku
Niestety strona "kaput"Cytat:
Aaaa czekajcie, na czarnej wkładce jest napis: HOYA SUPER QUALITY FILTER. To nie jest z serii SHMC?
Czy chodzi o dekielek nasadkowy na zewnętrzną krawędź filtra, do bezgwintowych filtrów polaryzacyjnych - Slim?Cytat:
Dokladnie.Stronka chodzi,tam maja te dekielki ,nie sa tanie ale warto kupic bo klopot z glowy.Wysylaja blyskawicznie,jesli sie do nich zadzwoni rano to nastepnego dnia przesylka jest w domu.Cytat:
Zamieszczone przez p13ka
Owszem to jest SHMCCytat:
Zamieszczone przez p13ka
Hmm, kupiłem filtr Polaryzacyjny Hoya Ultra 77mm UV-PL-CIR i ma w komplecie własny dekielek.Cytat:
Kosztował w USA $165.
Nie chcę zaczynać nowego wątku zatem podpinam się tutaj. W najbliższym czasie kupuje polara i wybór padl na B+W (mam za Waszymi namowami UV i jest Ok a czyści się super - zero smug!) . Tak przeglądam allegro i zastanowiła mnie jedna sprawa: otóż B+W wystepuje w wersjach MRC i NC. MRC oznacza powłoki a NC??? CZyzby NC oznaczało "No Coating":?: :confused: (bez powłok)??? Różnica w cenie ok. 100zł więc sporo
Czy ktoś może tę zagadkę szyfrową dla mnie rozwikłać?:-?
TOKIN
Dolaczam sie do pytanka:
A co sadzicie o czerwonej serii : UV + Polar takie dwa w jednym ?
Przymierzam się do tego: http://foto-video.net.pl/sklep/produ...roducts_id=139
to jest szary czy czarny ?
czarny.Cytat:
Zamieszczone przez Shadow
W niedalekiej przyszłości planujemy z kuzynem zakup jakichś w miarę tanich polarów - kuzyn do kita (58mm), ja do swojej sigmy z podpisu (62mm). W miarę tanich = nie więcej jak 100-110 zł. Mamy świadomość, że te szkła nigdy koło L-ek nie stały, więc zbyt wygórowanych wymagań co do filtrów nie mamy. :D
Jednak chcielibyśmy się dowiedzieć, co w tej cenie będzie najlepsze jakościowo.
Z góry dziękujemy za pomoc ;) (szukałem na forum, ale pytania dotyczyły głównie filtrów w troszke wyższych przedziałach cenowych ;) )