hmm moze faktycznie masz rację ale taka książka to jest coś.Aż by nikonowcom oczy zbielały :D
Wersja do druku
hmm moze faktycznie masz rację ale taka książka to jest coś.Aż by nikonowcom oczy zbielały :D
uważaj, bo niedługo nikonowcy mogą się pojawić tutaj w roli ekspertów dających wykłady :twisted:
I co, kilka lekcji i koniec naszych możliwości?
popieram apel Silent Planet, gdzie sie podzialy lekcje ? Ostatnia byla opublikowana w marcu, a ja dalej licze na to ze Oskarkowy pokaze cos nowego ze slubnych fot, Bonk pokaze jak podejsc zimorodka a Tomasz Goliński nowe portrety wide angle ;) :mrgreen: co jest ze szkola ? brak propozycji ? brak czasu ze strony wykladowcow ? na brak dobrych zdjec narzekac chyba nie mozemy...
pozdrawiam
krzysiek
Thorin, pisz w wątku z propozycjami.
Mam pytanie. Gdzie na forum jest miejsce na zaprezentowanie aspektów stricte technicznych robienia zdjęć?
Pod wpływem różnych czynników mam ochotę popełnić elaborat na temat głębi ostrości, perspektywy, co na nie wpływa a co nie i dlaczego ludzie się sprzeczają na ten temat mimo że obaj mają rację. Trochę czasu mi to pewnie zajmie, ale mam zapał.
Wg mnie to wlasnie to podforum powinno sluzyc prezentacji takich elaboratow.Cytat:
Zamieszczone przez piast9
Takie elaboraty (są na razie chyba 2 autorstwa Janusza Body) chwilowo trafiły do T&T z braku lepszego miejsca.
BTW. Mi też chodził po głowie pomysł napisania takiego tekstu, ale nie mogłem się zabrać do tego :)
Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
http://www.slownik-online.pl/kopalin...BD0058635D.phpCytat:
Zamieszczone przez Vitez
Cyt: elaborat opracowanie piśmienne (napisane bezbarwnie, szablonowo, bez inwencji);
Dzięki za prawdziwą ocenę. 8) ;-)
No to pisz ten "elaborat" ;-) Poczytałbym. Mam następne dwa gotowe ale nie mogę ich publikować bo wyjdzie na to, że jestem monopolistą.Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Właściwie to co Kuchatek już tu na forum napisał na temat lampy też powinno zostać przeniesione do T&T.
Pozdrawiam
Janusz
http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=13286
Hm, dziwny ten język polski. W każdym razie ja byłem bliższy tej definicji ;) A swoje następne teksty wklejaj bez wahania. Będzie można mysleć o nowym dziale.Cytat:
elaborat m IV, D. -u, Ms. ~acie; lm M. -y
Ťzwykle z odcieniem ironicznym: obszerne i systematyczne opracowanie na piśmie jakiegoś tematu, zagadnieniať