Wydaje mi się iż wszyscy jesteśmy :-). Kupowanie oryginalnego ogniwa raczej mija się z celem z racji jego ceny oraz mniejszej wydajności w porównaniu do dobrego firmowego zamiennika.
Wersja do druku
Moze ktos polecic jakis dobry/sprawdzony zamiennik baterii LP-E5 do Canona 450D ?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
albo inaczej, czy http://allegro.pl/item383254302__f%5...450d_wawa.html bedzie ok? 80zl vs 125zl za canona, roznica nie jest az tak wielka, wiec zastanawiam sie czy nie wziac zwyczajnie oryginalna.
wez oryginala przy takiej roznicy, gdybys mial np 40D to wtedy warto wziac zamiennik hamy za 80zeta bo jest ponad 2 razy tanszy a jakosciowo taki sam moim zdaniem, natomiast w tym przypadku sie nie oplaca, poza tym ten producent zamiennika jakis malo znany....
Moja druga nieudana przygoda z Premium Gold, tym razem o wiele krótsza.
Skusiłem się bo akurat nie mogłem znaleźć w Wawie GP które planowałem kupić.
Ładowało się to aku około 40 min co już było podejrzane, no i niestety po 60-70 zdjęciach zabrakło prądu :(
Na szczęście udało mi się w sklepie ten akumulator zwrócić, skorzystałem z opcji zwrotu kasy i to by było na tyle moich przygód z tanimi aku.
Pozdrawiam
Opis z jednej aukcji zamiennika ;-)
# Fabrycznie nowa, wysokiej jakości bateria litowo-jonowa 4400 mAh
# Bardzo duża pojemność, najlepsze japońskie ogniwa.
# Z tą bateria zrobisz okolo 20% wiecej zdjęć niz z oryginalną.
Kurde 20% więcej od 1390mAh to wedle moich skomplikowanych obliczeń 1668mAh a nie 4400 ;-) Ale dobrze że chociaż gość świadomie (lub nie świadomie) przyznaje się jak bardzo kłamie pisząc 4400 ;-)
hahnel. dobre, z gwarancja, cenowo przyzwoite (z pamieci jakies 2/3 ceny canonow). uzywalem w nikonie, uzywam w canonie i daja rade.
Czy nie ma problemu z łączeniem w gripie (BG-E4) baterii C z odpowiednikem ? Chcę kupić Hahnela 1500 mAh .