kurde widzisz, fajne rozwiązanie :)Cytat:
Zamieszczone przez n3on
tzn chodzi mi o koszta
Wersja do druku
kurde widzisz, fajne rozwiązanie :)Cytat:
Zamieszczone przez n3on
tzn chodzi mi o koszta
Zrob jeszcze zdjecie calosci i wrzuc tu to bedzie komplet...Cytat:
Zamieszczone przez n3on
Jasne, ale ja początkujący przeca jestem... :)Cytat:
Zamieszczone przez bebop
Łojezu jaką lasencje dzis w pubie widziałem :/ Aż mnie wryło ..
Szkoda że nie mialem jakiejś wizytówki żeby na szybko wcisnąć jej :(
Mieliście taki przypadek że na bezczelnego prosicie obcą dziewczynę aby dała się sfotografować ? ;)
Też się swego czasu zastanawiałem nad takim rozwiązaniem tyle że jest problem z ramą a konkretnie jej składaniem i rozkładaniem oraz dokładnym napieciem materiału.Cytat:
Zamieszczone przez marcingreen
Druga rzecz to zbyt ostre (twarde) światło odbijane przez tem koc. Jak go mocno ie naciągniesz to pojawiają się nierównomierne plamy swiatła na modelce.
Ostatecznie zdecydowałem się na dużą (110x170cm) blendę z funsports i przyznam że jest super - choć w kategorii cenowej daleko za kocem :)
Pozdrawiam
też myślałem poważnie o zakupie blendy ale narazie daję sobie z tym spokój...
wydatki odkładam narazie na bok.
na pierwszym miejscu jak już to torba na ramie.
do pracy z blendą to pozatym trzeba mieć kogoś co będzie miał ochotę Ci asystować, a tutaj nikogo nie mam :(
Jeśli chodzi o książkę "Portret ...." to liczyłem że dorwę ją w bibliotece w mojej szkole ale niestety :(
Zastanawiam się więc nad kupnem, no bo w sumie nie droga.
Można użyć taniego statywu i uchwytu do blend (już nie taki tani) - kolejne wydatki ale myslę że jednak warto. W końcu przy portrecie (nie reportażowym) często korzysta sie z blendy - ja korzystam :)Cytat:
Wiedziałem, bo już kiedyś widziałem, ale nie napisałem, bo... leniem się okazałem ;)Cytat:
Zamieszczone przez perlpa
Leniem ale nie śpiochem :) - późno już, ja idę spać....Cytat:
wrócę z budy, miejsca ucisnienia uczniów to zarzucę Ci na pw jakieś linki do zdjęć okolic. C UCytat:
Zamieszczone przez mxw