jak będę na Okęciu to dam ci znać :)
do niedawna byłem posiadaczem 20D i bardzo sobie tę puszkę chwaliłem :)
a w 5D to rozmieszczenie p-ów Af to mnie normalnie trzęsie :) po za tym nie mogę narzekać.
Wersja do druku
jak będę na Okęciu to dam ci znać :)
do niedawna byłem posiadaczem 20D i bardzo sobie tę puszkę chwaliłem :)
a w 5D to rozmieszczenie p-ów Af to mnie normalnie trzęsie :) po za tym nie mogę narzekać.
czy to "bardzo ciekawe miejsce" jest w Szubinie?? ;)
Taka mała reporterka;)
Aha,przepraszam,że trochę nieostre,ale to jest crop.
Dodam jeszcze jedno zdjęcie z dzisiejszej zabawy
To poprzednie jakieś takie za wąsko skadrowane - ściana przytłacza tego kota.
Nie potrafiłem znaleźć innego kadru by kot był tak wyeksponowany.A jak kwiatki?
Przekadrowywanie b.czesto powoduje nieostrośc.Ręczna zmiana punktu ostrzenia jesli jest czesto stosowana robiona jest szybko i bez wysilku.
Pomijając nietypowe warunki swietlne zawsze korzystam z recznego wybierania punktu[lub punktów] ostrosci.Tak zbudowane sa Lustrzanki Canona.Przekadrowywanie stosuje sie w aparatach które nie mają innych mozliwosci.Oczywiscie zawsze trzeba mieć swiadomosc jaką głebia ostrosci dysponujemy.Pozdrowienia.:smile:
Generalnie oba zdjęcia mi się nie podobają. W kwiatkach przeszkadza to coś na dole pozatym światło dało efekt płaskiego zdjęcia.
Może wyjdź do ogródka jakiegoś czy coś - więcej na dworze pokombinuj masz wakacje :) Pozatym, dawałeś tu fotki koleżanek i niektóre były dość fajne (fotki :mrgreen: ) więc może popróbuj z portretami w plenerze. Może cię dziewczyna zainspiruje ;)
No właśnie portrety ostatnio w ogóle mi nie wychodzą,więc próbuję różnych tematów.Choć może jednak jakąś inną koleżankę jeszcze wyciągnę z domu;)Dzięki za komentarz.
W sumie to zdjęcie jest mało ambitne artystycznie,ale mi się podoba,więc wrzucę: