A ma też kilka rzeczy których nie ma 40D ;):).
Wersja do druku
Tak, np. karty SD:)
dokładnie ;)
Ostrzenie w trybie detekcji kontrastu np. portret dokładnie na oko
idzie często dokładniej niż zwykłym AF (tylko ten czas w jakim on to ostrzy jest tragiczny - ale jak jest "dużo" czasu to można sobie ostrzyć .... ...-> to samo w makro .... - ważki, bąki wychodzą perfekt .... -> zwykły AF nie trafia zawsze tak idealnie bo małe obiekty a detekcja kontrastu radzi sobie).
Nie taki zły ten 450d ;)
A ja tam przeczytałem cały wątek i jaki głupi byłem taki jestem, ehhh osiołkowi w żłobie dano....Zdecydowałem się w końcu na 40D od jednego z kolegów z forum ale przyznam się że 450-tka też mi chodziła po głowie:)Trudno mam nadzieję, że dokonałem dobrego wyboru.
To ponownie ja :)
Majac juz wybrane body (zdjecia mnie tez przekonaly) Canona 450D i biorac pod uwage wczesniejsze posty, zlozylem jeszcze cos takiego:
1. Canon 450 D z Canon EF-S 18-55 mm f/3.5-5.6 IS
2. Canon EF 70-200mm f/4.0 L USM Lens
3. Canon EF 85 mm f/1.8 USM
Niestety na IS w punkcie 2 na pewno mnie nie stac. I tak powyzy zestaw "wyjezdza" mi ponad wyznaczony limit i nie wiem czy lepiej tu z czegos zrezygnowac lub zamienic np z zakresu 18-55, ale tansze. A musze obnizyc cene... Jakies propozycje, uwagi?
Dziekuje
Miałem jakiś czas temu podobne dylematy , i kupiłem 40d + 50mm 1.8 dodatkowo jedzie do mnie tokina 10-17 , ale fotografuję głównie sport więc szybkość 40d zrobiła swoje ... myśle że za kilka miesięcy kupie coś w stylu 70-200 f2.8 i to narazie mi wystarczy .
@ Zirian - i chyba ne ma co lamentowac nad 70-200 - jest to taka roznica w cenie ze wg mnie nie warto jesli portfel nie peka w szwach, juz bym wolal odkladac do 2.8 ;)
@ adi3124 - no to poki co to do sportu to oryginalny zestaw szkiel wybrales, chyba ze focisz ich z biezni, murawy, jezdni :P
Ja niestety lamentuje bo... cena :D Mam tak napiety budzet przed powrotem do PL, ze ciezko sie zdecydowac i zrealizowac. 2.8 wiem, ze byloby rewelacyjne. Zreszta zdjecia ogladalem robione f4 i tez swietnie wyszly, nawet bez IS.
Niestety to szkielko wykracza jednak poza moje mozliwosci :( f4 ledwo dzwigne. Ew zrezygnowac z portretowki... nie wiem...
zrezygnuj z 85mm na korzysc 50mm 1.8, cos kasy zostanie w portfelu